Info

Muftija zenički susreo se sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Doboj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija zenički susreo se sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Doboj – U utorak 24. oktobra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je imame Medžlisa Islamske zajednice Doboj na čelu sa glavnim imamom mr. Bajro ef. Džafićem.

Susret sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Doboj bio je prilika za razgovor o stanju vjerskog života na području ovog povratničkog Medžlisa, o problemima sa kojima se susreću imami u svom radu i mogućnostima unaprjeđenja aktivnosti posebno u segmentu mektebske nastave.

Također, na susretu se razgovaralo o međuljudskim odnosima, problemu iseljavanja stanovništva, poboljšanju statusa imama i penzioniranih imama, posebno imama na području Entiteta RS.

Muftija zenički zahvalio se glavnom imamu i imamima na posjeti, ukazao na važnost imamskog poziva, na emanet kojeg nosimo i na obavezu koju moramo izvršavati prema džematu i Islamskoj zajednici.

Također, muftija se imamima zahvalio na informacijama u vezi sa trenutnim stanjem džemata na području Medžlisa Islamske zajednice Doboj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno