Info

Muftija zenički primio premijera i delegaciju Vlade ZDK

Muftija zenički primio premijera i delegaciju Vlade ZDK – U ponedjeljak 27. augusta 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je delegaciju Zeničko-dobojskog kantona koju su činili: gosp. Miralem Galijašević, premijer, gosp. Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, gosp. Himzo Smajić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, gosp. Mirnes Bašić, ministar za pravosuđe i upravu i gosp. Fahrudin Brkić, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije.

Premijer i ministri uputili su čestitke muftiji zeničkom povodom Kurban-bajrama.

Također, tokom ovog susreta premijer Galijašević muftiju zeničkog informirao je o najznačajnijim aktivnostima Vlade ZE-DO kantona.
Muftija zenički zahvalio se na posjeti i upućenim čestitkama. Premijera i ministre muftija je upoznao sa stanjem vjerskog života na području Muftiluka zeničkog, te im zaželio uspjeh u odgovornim poslovima koje obavljaju.

Muftija zenički posebno je iskazao zahvalnost premijeru na potpisu Ugovora o statusu Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici kao stalne članice Univerziteta u Zenici, koji je do sada djelovao kao pridružena članica ovog univerziteta. Ugovor su početkom augusta u sjedištu Vlade potpisali reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović i premijer gosp. Galijašević.
Također, u okviru bajramskih aktivnosti prvi dan Bajrama, nakon klanjanja bajram-namaza, u prostorijama Medžlisa IZ Zenica upriličeno je tradicionalno čestitanje muftiji zeničkom, kojem su prisustvovali predstavnici političkog, privrednog i društvenog života.

Prije dvanaest godina muftija zenički donio je odluku da se prvog dana Kurban-bajrama, pored Sultan-Ahmedove džamije u Zenici kolju dva kurbana za šehide i vakife Muftiluka zeničkog. Ove godine čast da prinesu žrtvu imali su glavni imam i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica i gosp. Muhamed Begagić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem