Info

Muftija zenički primio predsjednika i članove Okružne izborne komisije i člana Glavne izborne komisije

Muftija zenički primio predsjednika i članove Okružne izborne komisije i člana Glavne izborne komisije – U srijedu 13. februara 2019. godine muftija zenički doc.  dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je člana Glavne izborne komisije Islamske zajednice mr. Elvira Mehića, predsjednika Okružne izborne komisije Okruga zeničkog gosp. Nihada Durmića i članove Okružne izborne komisije: gosp. Ruštu Mahmutefendića, mr. Kemala Efendića, gosp. Eldisa Kusura, gosp. Adisa Bekrića. Prijemu je prisustvovao i sekretar OIK gosp. Adnan Husić.

Muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović izrazio je dobrodošlicu članu Glavne izborne komisije, kao i predsjedniku i članovima OIK, te im je čestitao na uspješno provedenim izborima na području Okruga zeničkog.

Na sastanku je konstatovano da su prvi, drugi i treći krug izbora u Islamskoj zajednici na području Muftiluka zeničkog na kojima su se birali članovi džematskog odbora, zastupnici džemata u skupštinu medžlisa, izborno tijelo koje bira sabornike, članovi izvršnih odbora medžlisa i članovi Sabora IZ u BiH, provedeni uspješno i u skladu sa normativnim aktima Islamske zajednice.

Sastanak je završen dodjelom prigodnih hedija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem