Zenica

Muftija zenički primio muftiju za Sjevernu Ameriku

Muftija zenički primio muftiju za Sjevernu Ameriku – U srijedu 27. januara 2021. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici susreo se sa muftijom Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dr. Sabahudin ef. Ćemanom.

Tom prilikom dogovorena je saradnja na projektu podjele stipendija koje je za studente iz Bosne i Hercegovine obezbijedila Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike. Naime, zbog pandemije COVID19 dodjela stipendija obavit će se na različitim mjestima, a za studente koji su izrazili želju da stipendiju prime u Zenici, podjela će se obaviti u Muftijstvu zeničkom.

Pored toga, susret dvojice muftija iskorišten je za razgovor o realiziranim aktivnostima i budućim planovima, kao i mogućnostima unapređenja postojeće saradnje između Muftijstva i Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem