Info

Muftija zenički primio glavnog imama i imame MIZ Žepče

U utorak 14. novembra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je imame Medžlisa Islamske zajednice Žepče na čelu sa glavnim imamom Džafer ef. Gračićem.

Susret sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Žepče bio je prilika za razgovor o stanju vjerskog života na području ovog Medžlisa, o problemima sa kojima se susreću imami u svom radu, o mogućnostima unaprjeđenja aktivnosti posebno u segmentima mektebske nastave i međuljudskih odnosa, te o poboljšanju statusa imama.

Muftija zenički zahvalio se glavnom imamu i imamima na posjeti, informacijama i otvorenom razgovoru u vezi sa trenutnim stanjem džemata na području Medžlisa Islamske zajednice Žepče.
Također, muftija je istakao: ”Naš posao zahtjeva više strpljivosti, otvorenosti i odgovornosti prema džematu. Potrebna nam je veća disciplina. Moramo raditi na temeljitoj moralnoj obnovi, odgajati ljude da budu slobodni i blagi, a ne da budu neslobodni i poniženi”.

Na kraju, muftija zenički zahvalio se imamima na postignutim rezultatima u prethodnom periodu i zamolio ih posebno da obrate pažnju na sebe, svoju porodicu i svoje džemate.

 
loading...