Info

Muftija zenički primio direktora Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija zenički primio direktora Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka – U ponedjeljak 10. decembra 2018. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je direktora Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka dr. Ferid ef. Dautovića.

Sastanku u Uredu muftije prisustvovali su i naučni saradnik u Institutu dr. hfz. Elvir Duranović, stručni saradnik u Institutu dr. Hikmet Karčić, glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva Edin ef. Kavazović.

Na sastanku se razgovaralo o saradnji Muftijstva zeničkog i Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka kroz realiziranje zajedničkih projekata. Poseban interes iskazan je za saradnju u okviru programa vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica”, koju organizira Muftijstvo zeničko.

Direktor dr. Dautović zahvalio se na prijemu, ističući spremnost Instituta za učešće u svim projektima koji znače očuvanje i unaprjeđenje Islamske tradicije Bošnjaka.

Muftija zenički čestitao je dr. Dautoviću imenovanje na poziciju direktora Instituta, poželio mu uspješan rad, te je izrazio spremnost za saradnju u zajedničkim projektima.

Muftija zenički direktoru dr. Dautoviću i njegovim saradnicima poklonio je po primjerak knjige ”Poruka i opomena sa minbere” autora Izet ef. Čamdžića, koju je Muftijstvo zeničko izdalo u povodu 25 godina od osnivanja Muftijstva, kao i knjigu ”Islam i zapad u mišljenju Mustafe Busuladžića”, autora hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno