Info

Muftija zenički primio delegaciju Saveza slijepih boraca ZDK

Muftija zenički primio delegaciju Saveza slijepih boraca ZDK – Povodom svjetskog ”Dana bijelog štapa”, odnosno dana slijepih lica, u srijedu 16. oktobra 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju Saveza slijepih boraca ZE-DO kantona koju su činili: gosp. Ferid Osmić, predsjednik, gosp. Ramo Muratović, predsjednik Skupštine i gosp. Samir Ćerim, sekretar.

Na sastanku, između ostaloga, razgovaralo se o projektu štampanja Mushafa na Brailleovom pismu za potrebe slijepih osoba (tekst na arapskom jeziku). Konstatovano je da se aktivnosti na ovom projektu privode kraju, te da je prije štampanja Mushafa potrebna zvanična verifikacija Islamske zajednice.

Također, na sastanku je razgovarano i o mogućnostima prilagođavanja džamija osobama sa invaliditetom, kao i potrebi upoznavanja džematlija sa poteškoćama na koje nailaze ovakve osobe i mogućim načinima njihovog prevazilaženja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem