Zenica

Muftija zenički primio Ambasadora Turske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petak 23. decembra 2016. godine muftija zenički dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je NJ.E. Ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koča, sa saradnicima.
Prijemu u Uredu muftije prisustvovali su i Hasan Atli, ataše za vjerska pitanja ambasade Turske u BiH i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica.

Nakon što se zahvalio na posjeti, muftija zenički NJ.E. Ambasadora upoznao je sa aktivnostima Muftijstva zeničkog, posebno sa projektom izgradnje Islamskog centra u Zenici, zgrade Medžlisa Islamske zajednice Doboj, projektom izgradnje nove zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, te aktivnostima na reaktiviranju rada medresa u Zenici i Tešnju.

Također, muftija je NJ.E. Ambasadoru izrazio zahvalnost na pomoći koju narod prijateljske Turske pruža Bosni i Hercegovini kroz različite vidove, a posebno na pomoći u izgradnji i rekonstrukciji porušenih objekata u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992-1995. godine i projektu opremanja mektebskih učionica na području Muftiluka zeničkog, koji je realiziran posredstvom

Predsjedništva vjerskih poslova Republike Turske, a u saradnji sa Muftijstvom Gazi Osman-paša iz Turske, koje je pobratimljeno Muftijstvo sa Muftijstvom zeničkim.
NJ.E. Ambasador zahvalio se muftiji zeničkom na prijemu i srdačnoj dobrodošlici, te je, između ostaloga, izrazio očekivanje da će saradnja Ambasade Republike Turske i Muftijstva zeničkog, koja se realizira prvenstveno putem Ureda za vjerska pitanja pri Ambasadi, i ubuduće biti nastavljena.

Nakon prijema u Uredu muftije, muftija zenički i NJ.E. Ambasador klanjali su džuma-namaz u Sultan-Ahmedovoj – Čaršijskoj džamiji u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno