Zenica

Muftija zenički posjetio OŠ „Begov Han“ i uručio donaciju Rameli Mešeljević koja je rođena bez ruku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak 20. marta 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović posjetio je Osnovnu školu “Begov Han” u Begovom Hanu.

Tom prilikom muftija zenički je direktoru OŠ ”Begov Han” gosp. Adilu Gačiću uručio donaciju u iznosu od 3.000 KM za potrebe uređenja mokrog čvora i učionice u kojoj boravi djevojčica Ramela Mešeljević, koja je rođena bez ruku i s kraćom nogom.

Ovom donacijom, koju je realizirao koordinator za socijalna pitanja Muftijstva zeničkog mr. Džemal ef. Salkić zajedno sa donatorima, zeničkim privrednicima, omogućena je nabavka stolice i stola, te uređenje mokrog čvora koji će biti prilagođen Ramelinim potrebama.

Uz donaciju koja je uručena direktoru gosp. Gačiću, koordinator za socijalna pitanja Ramelinoj majci Šeherzadi uručio je 400 KM za troškove prijevoza do škole.
Ramela Mešeljević je učenica drugog razreda Osnovne škole “Begov Han” i pravo je čudo od djeteta. Zdravom nogom jede, piše, crta, pere zube. Vesela je i puna života. Omiljena je u svom razredu.
Ističući odgovornost cijelog društva prema djeci poput Ramele, muftija zenički je naglasio da svi moramo uložiti napor da se ovoj djeci, i pored njihovog hendikepa, osiguraju uvjeti za obrazovanje, ali i ravnopravno učešće u svim drugim društvenim aktivnostima.

Zajedno sa muftijom u posjeti OŠ ”Begov Han” bili su i glavni imami medžlisa Islamske zajednice Zenica i Žepče mr. Jakub ef. Salkica i Izet ef. Efendić, sekretar Muftijstva zeničkog Edin Kavazović, koordinator za socijalna pitanja Muftijstva zeničkog mr. Džemal ef. Salkić, koordinator za socijalna pitanja Medžlisa IZ Žepče Amira Mehmedović i vjeroučiteljica Munevera Ridžal.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno