Zenica

Muftija zenički posjetio najstarije penzionirane imame Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija zenički posjetio najstarije penzionirane imame Muftiluka zeničkog – U okviru redovnih aktivnosti, u protekloj sedmici, muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović posjetio je najstarije penzionirane imame na području Muftiluka zeničkog.

Tom prilikom muftija je u Pojsku kod Zenice posjetio Nesib ef. Spahića, koji je rođen daleke 1924. godine, a cijeli radni vijek proveo je u džematu Pojske, Medžlis Islamske zajednice Zenica, Edhem ef. Sinanovića u Orčevićima kod Žepča, koji je rođen 1928. godine, a radio je u džematima Mračaj i Biljevina, Medžlis Islamske zajednice Žepče, te Nezir ef. Bečića, rođen 1935. godine, a radni vijek proveo u džematu Čivčije, Medžlis Islamske zajednice Doboj, u kojem je i danas aktivan.

Prilikom posjeta penzioniranim imamima muftija zenički, između ostaloga, istakao je:

”Hvala vam što ste čuvali imamsku službu, džemat i zajednicu. Islamska zajednica ponosna je na vašu generaciju koja je u vrlo teškim uslovima čuvala islam i Islamsku zajednicu i prenijela emanet na buduće generacije. Ova naša posjeta znak je naše pažnje i poštovanja prema svemu onome što ste vi učinili za zajednicu, obavljajući časnu dužnost imama.”

U znak pažnje muftija je penzioniranim imamima uručio hedije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno