Zenica

Muftija zenički posjetio generalnog direktora kompanije ”Almy” Zenica

Muftija zenički posjetio generalnog direktora kompanije ”Almy” Zenica – U četvrtak, 07. maja 2020. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević posjetio je generalnog direktora kompanije ”Almy” d.o.o. Zenica, gosp. Ismeta Begića, u sjedištu ove kompanije u Zenici.

Na sastanku se, između ostaloga, razgovaralo o stanju u privredi u vrijeme pandemije korona virusa, kao i stanju vjerskog života na području Muftiluka zeničkog, koji se odvija pod specifičnim okolnostima.

Muftija Dizdarević čestitao je direktoru Begiću na svemu što je njegova kompanija uradila za vrijeme pandemije, posebno na činjenici da nije bilo smanjenja plaća, niti otpuštanja radnika, te iskazao zahvalnost na svemu što ova kompanija čini za Islamsku zajednicu.

Kompanija „Almy“ d.o.o. Zenica na čelu sa vlasnicima braćom h. Ismet i h. Besim Begićem, zajedno sa Muftijstvom zeničkim, svake godine organizira tradicionalni iftar za privrednike Muftiluka zeničkog kojem prisustvuje preko 400 zvanica. Ovog ramazana trebao je biti organiziran 22. takav iftar, ali je zbog važećih mjera uslijed pandemije korona virusa otkazan.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]og.com
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem