Zenica

Muftija zenički posjetio džemat Šerići

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtak 15. januara 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Zenica.
Tom prilikom muftija zenički u pratnji glavnog imama mr. Jakub ef. Salkice posjetio je džemat Šerići, gdje je prisustvovao programu upriličenom povodom obilježavanja 12. rebiu-l-evvela i povodom promocije u zvanje doktora islamskih nauka hfz. Safet ef. Husejnovića, te promocije u časno zvanje hafiza Kur’ana Zehrid ef. Rešića, imama koji su porijeklom iz Šerića.

Navedenom programu prisustvovali su i gradonačelnik Zenice gosp. Husein Smajlović, dekan IPF u Zenici prof. dr. Zuhdija Adilović, član Sabora IZ u BiH mr. Edin Beganović i predsjednik IO MIZ Zenica gosp. Muhamed Begagić.

Prisutnim vjernicima obratili su se dekan Adilović i muftija zenički.

Dekan je u svom obraćanju, između ostaloga, ukazao na čovjekovu potrebu za znanjem.

Nakon što je hfz. dr. Husejnoviću čestitao na promociji u zvanje doktora islamskih nauka i hfz. Rešiću na promociji u časno zvanje hafiza Kur’ana, muftija zenički u svom obraćanju, između ostaloga, govorio je o potrebi slijeđenja Božijeg Poslanika Muhammeda, a. s..



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno