Zenica

Muftija zenički na seminaru za imame i vjeroučitelje MIZ Zenica

Na osnovu zaključka Savjeta Muftijstva zeničkog, te plana održavanja radnih sastanaka i stručnih seminara sa muallimima i vjeroučiteljima, u srijedu 22. januara 2020. godine u Bijeloj džamiji u Zenici organiziran je seminar za muallime i vjeroučitelje Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Nakon pozdravne riječi glavnog imama mr. Jakub ef. Salkice i uvodne besjede muftije zeničkog hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevića, predavanje o temi ”Metodika religijskog odgoja djece i mladih” održao je Ahmed Čolić, asistent na Katedri za religijsku pedagogiju i psihologiju na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu. U okviru naznačene teme prof. Čolić fokusirao se na tri pitanja ili izazova: ugroženost uloge, misije i autoriteta religijskog odgajatelja, prevlast intelektualnog odgoja nad ostalim područjima religijskog odgoja i animozitet među nastavnicima Islamske vjeronauke i imama, hatiba i muallima.

muftijstvo.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem