Zenica

Muftija zenički Dizdarević posjetio porodicu paroha Maleša i darovao trojke

Muftija zenički Dizdarević posjetio porodicu paroha Maleša i darovao trojke – Muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević posjetio je danas zeničkog paroha Marka Maleša u njegovom domu u Zenici, a povodom rođenja trojki u domu Maleševih.

Nema kraja pričama koje potvrđuju da je Bosna i Hercegovina multietnička, multikulturalna i multikonfesionalna zemlja, te da svi pomenuti elementi čine suštinu bh. identita i najveće blago ove zemlje. Još jedna priča koja sve to potvrđuje stigla je iz Zenice.

Naime, muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević posjetio je danas porodicu zeničkog paroha Marka Maleša, čija je supruga na svijet donijela troje djece, dvije djevojčice i dječaka, navedeno je u saopćenju iz Zeničkog muftijstva.

“U vrijeme kada su lijepe vijesti rijetkost, rođenje tri bebe u Zenici spada u događaje koje treba istaknuti. Osobito zbog činjenice značajne depopulacije stanovništva u cijeloj državi. Također, radi se o uvaženom zeničkom parohu Marku koji se istakao dobrim odnosima sa svim sugrađanima. Stoga je muftija u skladu sa običajem posjetio ovu porodicu, čestitao ponosnim roditeljima i darovao novorođenčad”, navedeno je iz Muftijstva.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem