fbpx
Zenica

Muftija sa gostima iz USAID-a…

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, u svom Uredu u Zenici primio je predstavnika Međureligijskog vijeća BiH gosp. Igora Kožemjakina, predstavnicu USAID-a g-đu Mirjanu Valjevac i predstavnika CRS-a gosp. Gorana Bubala. Sastanku u Uredu muftije prisustvovao je i savjetnik muftije zeničkog za međureligijske odnose i odnose sa javnošću hfz. mr. Mevludin ef. Dizdarević.

Predstavnici navedenih organizacija upoznali su muftiju zeničkog sa projektom PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) koji provode USAID i CRS u saradnji sa MRV BiH, a koji ima za cilj izgradnju povjerenja među građanima svih etničkih grupa u Bosni i Hercegovini, te da građanke i građani BiH, ohrabreni ključnim uticajnim akterima, zagovaraju za nove društvene promjene, koje bi rezultirale poboljšanjem kvaliteta života.

Također, muftija je upoznat da se navedeni projekat realizira u 30 općina i gradova, koji su podijeljeni u 15 parova. Parovi su kreirani tako da se ostvari saradnja preko etničkih i entitetskih granica. Na teritoriji Muftiluka zeničkog parove čine: Maglaj, Doboj, Tešanj i Teslić. Muftija zenički zahvalio se na posjeti i informacijama o navedenom projektu, te istakao da Muftijstvo zeničko podržava svaki oblik međureligijskog dijaloga, zajedničkih projekata, kao i druge oblike saradnje. Također, muftija je istakao da religije nisu problem, nego rješenje, te da je naša obaveza da promoviramo mir, dijalog i saradnju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem