Zenica

Muftija Dizdarević sa saradnicima posjetio gradonačelnika Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumović posjetio je danas Mevludin Dizdarević, muftija zenički, zajedno sa svojim saradnicima i Besimom Begićem, predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Zenica, a ovom prilikom razgovarali su o aktivnostima u vezi sa završetkom izgradnje Islamskog centra u Zenici odnosno Sultan Ahmedovog kompleksa.

“Očekujemo završetak radova i svečano otvorenje centra u septembru, a preostalo nam je još posla. Očekujemo svakako da i Vi kao gradonačelnik budete prisutni toga dana i obratite se prisutnima. Islamska zajednica u BiH trenutno nema većeg i značajnijeg projekta od ovog u Zenici, a koji posjeduje čak 6.000 metara kvadratnih za javnu upotrebu, za sve građane. Naravno, susrećemo se sa nekim problemima, pa i finansijskim, tako da očekujemo da će nam i Grad Zenica ukoliko je u mogućnosti pomoći”, rekao je muftija Dizdarević.

Gradonačelnik Kasumović poručio je kako Zenica nedvojbeno zaslužuje Islamski centar, odnosno reprezentativan objekat, a da je već ranije razgovarao i sa premijerkom Amrom Mehmedić da se u skladu sa mogućnostima podrži njegova izgradnja.

“Ove godine sam odlučio i radim to već neko vrijeme, budući da nije izborna godina pa mi ne mogu to zamjeriti, obnavljati džamije koje su zaista u opravdanoj potrebi za to. Obilazim džamije i vjerujte da sam velika sredstva ove godine usmjerio na adaptaciju džamija, međutim, upoznati ste da sve to ide preko Medžlisa Islamske zajednice Zenica odnosno uz vašu saglasnost. Informisan sam da ste bili i kod premijerke Mehmedić, a zasigurno je kako će i Vlada ZDK i Grad Zenica u skladu sa svojim mogućnostima finansijski pomoći izgradnju Sultan Ahmedovog kompleksa”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Prilikom ovog prijema govorilo se i o rješavanju trenutne prijetnje po djecu i stanovništvo na lokalitetu Radakova, odnosno u blizini Bijele džamije, gdje se trebala graditi zgrada Islamskog pedagoškog fakulteta. Muftija Dizdarević upoznao je gradonačelnika Kasumovića da su intenzivirane aktivnosti, te da postoji mogućnost da se tu gradi stambeno-poslovni objekat, čime bi se konačno riješio dugogodišnji problem ovog prostora.

Na kraju razgovora muftija je upoznao gradonačelnika i sa kadrovskim rješenjima na području Muftiluka zeničkog, a koja će uskoro uslijediti.

“Nikada se, otkako sam gradonačelnik, nisam miješao u kadrovska rješenja i rad Muftijstva zeničkog. Smatram da tu nema mjesta za političare. Također, mišljenja sam da svugdje treba nova energija i mladi ljudi, tako da mi je drago da dolaze novi ljudi koji će nastaviti raditi kvalitetno kako je to bilo i do sada”, zaključio je gradonačelnik Kasumović, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno