Ostali sportovi

Može li Pro Recco vratiti naslov prvaka Evrope u Genovi?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Može li Pro Recco vratiti naslov prvaka Evrope u Genovi? Najjače evopsko klupsko takmičenje u muškom vaterpolu ulazi u drugu fazu takmičenja po grupama. LEN liga prvaka ove godine broji 16 ekipa podijeljenih u dvije grupe sa po osam klubova. Branilac naslova ekipa Szolnoka iz Mađarske je smještena u grupu B, zajedno sa najvećim favoritom -talijanskim Pro Reccom.

Ekipa za koju kažu da je „dream team“ u svjetskom klupskom vaterpolu i ove godine je okupila super snažnu ekipu predvođenu dvojicom, vjerovatno najboljih vaterpolista na svijetu u ovom trenutku, Filipom Filipovićem, reprezentativcem Srbije i Sandrom Suknom, reprezentativcem Hrvatske. Kada ovoj ekipi dodamo osam reprezentativaca jedne od najjačih selekcija svijeta – Italije, te srbijanske i crnogorske internacionalce Duška Pijetlovića i Aleksandra Ivovića, jasno je o kakvoj ekipi i kako snažnom kolektivu se radi.

Iz tog razloga su šanse za uspjeh tima a time i zaradu navijača prilikom klađenja na ovaj tim, veoma visoke. Prije nego posegnete za listićem, ipak posjetite stranicu gdje možete pronaći savjete koji su vam potrebni kada je u pitanju kladionica.

Pro Recco je ovo prestižno takmičenje osvajao ukupno osam puta i po tome su rekorderi u evropskom klupskom vaterpolu. Posljednji put su trofej namijenjen prvaku podigli u sezoni 2014/2015. pobjedivši  riječko Primorje u finalu rezultatom 8:7.

Da li je došlo vrijeme da se trofej vrati u vitrine slavnog talijanskog kluba saznat ćemo u narednih par mjeseci. Nakon grupne faze i ukupno 14 utakmica koje će svaka ekipa odigrati, četiri najbolje ekipe će se naći na završnom turniru na kojem će se nesumnjivo naći i talijanski gigant. Ono što je sigurno je to da nas očekuje vrlo uzbudljiv period vaterpolo utakmica na bazenima širom starog kontinenta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno