Zenica

Mostovi Prijateljstva-Zenica i Univerzitet “18 mart Canakkale” organizovali iftar u Babinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mostovi Prijateljstva-Zenica i Univerzitet “18 mart Canakkale” iz RepublikeTurske organizovali iftar u Babinu-Zenica – Jučer su Mostovi Prijateljstva uspješno organizovali iftar za 125 postača u Babinu-Zenica u saradnji sa udruženjem Lastavica. Sponzor iftara bio je Univerzitet 18 mart iz Canakkala-Republika Turska, na kojem studira oko 50.000 studenata i na kojem je zaposleno oko 1.500 profesora. Sa gostima iz Turske smo danas posjetili Pravni fakultet Univerziteta u Zenici i razgovarali o budućoj saradnji fakulteta i Univerziteta.

Na sastanku na Pravnom fakultetu i iftaru je bio prisutan predstavnik Univerziteta 18 mart Canakkale prof.dr. Bünyamin Bacak i naši prijatelji iz Republike TurskeTuncay Ak i Omer Tatli. Organizovan je i ramazanski program sa ilahijama koje su izveli članovi hora “Lastavica”. Bilo je ovo lijepo ramazansko druženje sa postačima koji su stigli iz velikog broja naselja sa područja Babinskog sliva.

Na iftaru se obratio i hafiz Fahir ef.Arnaut koji je veoma nadahnuto govorio o značaju Mubarek Ramazana i zajedničkog druženja vjernika. Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica organizuje, povezuje, inicira, lobira, radi, pomaže i uspješno realizuje zacrtane ciljeve. Već sutra slijede nove aktivnosti i organizacija dva iftara koji će biti organizovani u Istočnoj Bosni i u Srednjoj Bosni.Press služba Mostova Prijateljstva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno