Info

Mostovi Prijateljstva posjetili Kotor Varoš

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mostovi Prijateljstva posjetili Kotor Varoš- Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je nastavila realizovati projekt pod nazivom “Podrška održivom povratku-obnovimo mostove prijateljstva u BiH”, sa svojom sedmom posjetom povratničkim naseljima u 2016 godini.

U subotu ( 21.05), 30 članova Mostova Prijateljstva posjetilo je Kotor Varoš i u naselju Kotor u Omladinskom domu za veliki broj prisutne djece i njihovih roditelja organizovali bogat kulturno-zabavni program u kojem su učestvovali KUD Plamen-Zenica, orkestar GUD Filigran, pjevači Omer Kadrić, Mujo Aganović i Hajrudin Halać-Heli i mađioničar Arabello.

Odličan domaćin sa svojim saradnicima u Kotor Varoši nam je bio glavni imam Medžlisa IZ Kotor Varoš Samir ef.Delić. Zahvaljujući prijatelju Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica Grupaciji AS i direktoru Rusmiru Hrviću i ovaj put smo počastili sa slatkišima kompanije Vispak svu prisutnu djecu na manifestaciji. Takođe smo za 20-tak djece obezbjedili i skromne poklone-sportske rekvizite.

Vrijedni mještani Kotor Varoši koji su tokom agresije na BiH, protjerani sa svojih ognjišta su obnovili sve srušene i spaljene kuće, obnovili su 13 srušenih džamija koje su porušene u ratu. Nažalost, tokom rata u BiH oko 500 mještana bošnjačke nacionalnosti je ubijeno i nestalo, i to je rana koja neće nikada zarasti. Zbog svega navedenog čast i zadovoljstvo nam je bilo što smo posjetili heroje BiH, povratnike u Kotor Varoši.

Željeli smo ima barem jedan dan uljepšati svojim prisustvom i programom koji smo za njih pripremili. Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica će u budućem periodu nastaviti posječivati povratnička naselja i družiti se sa povratnicima širom Bosne i Hercegovine.

Partneri projekta su Fondacija HIFS i udruženje Balmed, a projekt podržava i ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica FBiH i ministarstvo za rad. socijalnu politiku i izbjeglice ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno