Info

Mostovi Prijateljstva organizovali ramazanski program u Podrinju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mostovi Prijateljstva organizovali ramazanski program u Podrinju – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica tradicionalno već 4 godine uoči odabrane noći Lejletul Bedr organizuje posjetu povratničkim naseljima u Istočnoj Bosni. Danas (11.06), 24 člana Mostova Prijateljstva je posjetila Vlasenicu i na šehidskom mezarju proučila fatihu za šehide koji su tokom agresije na BiH ubijeni.

Posjetili smo i heroinu nanu Fatu Orlović u Konjević polju koju smo pozvali na iftar koji organizujemo za nekoliko dana u Potočarima. Nana Fata Orlović je heroj koji godinama trpi nepravdu i provokacije. Bila nam je prelijepo sa nanom Fatom koju već godinama posjećujemo tokom mjeseca Ramazana. Takođe, smo posjetili Srebrenicu i memorijalni centar Potočare gdje smo proučili fatihu šehidima Srebrenice.

I konačno zadnja posjeta je bila povratničkom naselju Šeher u općini Osmaci gdje smo bili gosti na velikom iftaru na kojem je bio prisutan veliki broj postača. Na iftaru su bili prisutni i ministar za raseljena lica i izbjeglice FBiH dr.Edin Ramić kao i načelnik općine Kalesije Sead Džafić.

Poslije iftara za prisutne postače smo organizovali prigodan ramazanski program u kojem su se izvođači ilahija (hor Lastavica) predstavili sa ilahijama a članovi Mostova Prijateljstva Omer Kadrić i Muhamed Delić sa lijepim sevdalinkama.

Na kraju programa djeci koja su bila prisutna na iftaru smo podjelili skromne poklone(igračke) koje smo obezbjedili zahvaljujući donaciji fondaciji HIFS-predstavništvo BiH. Bila je ovo još jedna uspješna posjeta povratničkim naseljima Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica. Već sutra(12.06) smo suorganizatori iftara u povratničkom naselju Kotorsko kod Doboja.

Press služba Mostova Prijateljstva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno