Info

Mostovi Prijateljstva organizovali iftar za 200 postača u Rogatici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica sinoć (07.06) je organizovala iftar za 200 postača u Rogatici, u Sadžaidinovoj džamiji koja je bila prepuna vjernika postača. Aktivnosti Mostova Prijateljstva već nekoliko godina realizuju se na područjima na koja su se vratili povratnici, posebno u Istočnoj Bosni. Tokom mjeseca Ramazana nastavljamo posjećivati povratnička naselja i organizovati  iftare za povratnike. Posjetili smo Rogaticu zajedno sa prijateljima iz Republike Turske, sa studentima iz Istanbula koji su zbog iftara i druženja sa povratnicima stigli iz  Istanbula. Sponzor iftara bio je naš prijatelj Fatih Ceviz iz Istanbula.
Volonteri Mostova Prijateljstva sinoć su zajedno sa domaćinima organizovali jedan lijepi iftar, na kojem je bio prisutan veliki broj mještana  sa područja Medžlisa Rogatica. Poslije iftara, organizovali smo  i prigodan ramazanski program sa izvođenjem ilahija, a prisutnoj djeci na iftaru smo uručili oko 30 poklona-igračke i sportski rekviziti koje smo obezbjedili zahvaljujući donaciji Fondacije HIF-S (Humanity International Foundation Switzerland-predstavništvo u BiH).
Odličan domaćin bio je glavni imam Medžlisa IZ Rogatica Amel ef.Kozlić koji se potrudio da sve bude odlično pripremljeno i organizovano. Ovo je bio drugi iftar koji smo organizovali u Rogatici i nadamo se da ćemo i dalje nastaviti dolaziti u Rogatici i družiti se sa povratnicima.
Za nekoliko dana Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica će posjetiti još jedno povratničko naselje u Podrinju, gdje ćemo za povratnike organizovati prigodan ramazanski program.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno