Zenica

Mostovi prijateljstva: obilježena godišnjica pokušaja državnog udara u Turskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mostovi prijateljstva: obilježena godišnjica pokušaja državnog udara u Turskoj – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica danas (12.07) je na simboličan način obilježila godišnjicu od pokušaja državnog udara u Republici Turskoj koji se desio 15 jula 2016. Članovi Mostova Prijateljstva su na Kamerovića mostu u Zenici postavili veliki baner veličine šest metara na kojem je poruka na turskom jeziku (15 juli-Ne zaboravi, ne dozvoli da padne u zaborav).

Takođe, na most je postavljen i veliki baner (5×5 metara), sa likom velikog prijatelja BiH- predsjednika Republike Turske Recepa Tayipa Erdogana, kao i zastave BiH i Republike Turske. Ovim simboličnim činom postavljanja banera sa porukom željeli smo iskazati veliko poštovanje i podršku prema prijateljskom i bratskom narodu Republike Turske i njenom predsjedniku Recepu Tayipu Erdoganu.

Zahvaljujući hrabrosti turskog naroda i njenih lidera i velikoj ljubavi prema domovini nije uspjela namjera pučista koji su željeli uništiti demokratsku volju turskog naroda, državne institucije i  ukloniti demokratski izabrane predstavnike vlasti na čelu sa predsjednikom Erdoganom. Nažalost, veliki broj šehida je dao svoj život za odbranu države i demokratije u Republici Turskoj tokom napada na državu i turski narod. Uvjereni smo da je herojskim činom golorukog turskog naroda koji je izašao na ulice i hrabro se suprostavio pučistima odbranjena i dodatno ojačana prijateljska država Republika Turska.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno