Info

Mostovi Prijateljstva: iftari u povratničkom naselju Glumina-džemat Arnauti kod Zvornika i u naselju Putiš kod Busovače

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mostovi Prijateljstva: iftari u povratničkom naselju Glumina-džemat Arnauti kod Zvornika i u naselju Putiš kod Busovače – Asocijacija Mostovi Prijateljstva večeras je na dva mjesta organizovala iftare. Organizovani su iftari u povratničkom naselju Glumina-džemat Arnauti kod Zvornika i u naselju Putiš kod Busovače.

U povratničkom naselju Glumina kod Zvornika organizatori iftara su bili Mostovi Prijateljstva zajedno sa partnerskom organizacijom UTV-TDB (Unija turskih udruženja), koja je bila sponzor iftara.

Domaćin na iftaru je bio efendija Muratbegović Vehid imam džemata Arnauti. Iftar je organizovan ispred nove džamije koja je i svečano otvorena nekoliko dana prije početka Mubarek Ramazana. Džemat broji oko 450 domaćinstava koji se većinom bave poljoprivredom. Domaćini su bili vidno oduševljeni našim dolaskom a posebno zbog toga što je ovo bila prva posjeta ovom džematu otkako je džamija izgrađena i prvi  iftar na otvorenom u njihovom džematu. Bilo je ovo prelijepo ramazansko druženje sa našom braćom i sestrama u naselju Glumina-džemat Arnauti, velikom povratničkom naselju u kojem smo se družili sa herojima BiH, koji svojim povratkom u svoja rodna mjesta na najbolji način jačaju našu državu BiH. Za prisutnu djecu na iftaru smo obezbjedili i poklon-igračke koje je donirala Fondacija HIFS-predstavništvo u BiH(Humanity International Foundation Switzerland), naša partnerska organizacija.

Mostovi Prijateljstva već godinama realizuje posjete povratničkim naseljima i kroz različite aktivnosti i projekte simbolično daju podršku održivom povratku u manjem BiH entitetu. Tokom ovog mjeseca Ramazana smo do danas organizovali iftare i posjetili povratnike u Rogatici, Kotorskom, Šeher-Osmaci, Putiš-Busovača, Ahmići, Potočarima, Glumina-Zvornik. Idemo dalje.

Press služba Mostova Prijateljstva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno