Info

Mostovi Prijateljstva: iftar za 200 povratnika u Foči

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mostovi Prijateljstva: iftar za 200 povratnika u Foči – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica sinoć (23.06) je organizovala iftar za 200 postača-povratnika u Foči. Iftar je organizovan u saradnji sa Medžlisom IZ Foča na lokaciji gdje je nekad bila medresa Mehmed Paša Kukavica. Takođe, i Merhamet BiH u isto vrijeme je na istoj lokaciji organizovao iftar za 150 postača.

Dvadeset tri člana Mostova Prijateljstva koji su doputovali iz Zenice su se lijepo  družili na iftaru sa povratnicima iz Foče, Tjentišta, Zelengore, Mrežica, Goražda i razgovarati sa njima, iftariti i klanjati akšam namaz. Dobar domaćin bio je efendija Careve džamije Dženan Krajišnik i glavni imam IZ Foča Miralem Hodžić kao i muftija goraždanski Remzija ef. Pitić koji je bio prisutan na iftaru zajedno sa velikim brojem gostiju iz BiH i Republike Turske. Na iftaru je bio i potpredsjednik manjeg BiH entiteta Ramiz Salkić, predstavnici Diyaneta Republike Turske, predstavnici agencije TIKA i mnogi drugi.

Domaćin je obezbjedio da na iftaru bude i čuvena Vispakova džinovska džezva, uz konzumaciju bosanske kahve za sve prisutne. Zahvaljujući saradnji između Mostova Prijateljstva i Unije turskih udruženja(UTV-TDB) koji su bili sponzori iftara, a naša organizacija jedan od organizatora ovog iftara, realizovana je još jedna hairli akcija.

Fondacija HIFS(Humanity International Foundation Switzerland)-predstavništvo u BiH je obezbjedilo poklone-igračke za svu prisutnu djecu na iftaru. Mostovi Prijateljstva tokom Mubarek Ramazana organizovali su veliki broj iftara u Istočnoj i Srednjoj Bosni, družili se sa povratnicima i uspostavili veliki broj novih prijateljstava i kontakata. Naša organizacija će i dalje tokom godine,nastaviti posjećivati povratnička naselja družiti se sa povratnicima i na taj način davati podršku herojima BiH-povratnicima i održivom povratku u BiH

Press služba Mostova Prijateljstva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno