Info

Mostovi prijateljstva: iftar u Rogatici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mostovi prijateljstva: iftar u Rogatici – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica nastavlja realizovati ramazanske aktivnosti i organizovati iftare po BiH. Članovi Mostova Prijateljstva su organizovali iftar za 100 postača u Rogatici u Sudžaaudinovoj džamiji.

Suorganizator iftara je bio Medžlis IZ Rogatica na čelu sa glavnim imamom Amel ef.Kozlićem koji je sa svojim džematlijama bio odličan domaćin. Sponzor iftara bila je partner organizacija Balmed iz Istanbula. Na iftaru je bio prisutan i predstavnik Balmed-a za BiH Huseyin Soydan.

Bila je ovo posebna noć za volontere Mostova Prijateljstva u Rogatici. Na iftaru je bio prisutan veliki broj osoba starije životne dobi koji su se sa nama lijepo družili uz iftar i razgovor. Nažalost, Rogatica kao i veliki broj općina i gradova u BiH je preživjelo ratne golgote, a posebno bošnjački narod u Rogatici.

Prije rata na području općine Rogatica živjelo je oko 24.500 osoba a danas u općini Rogatica živi oko 11.000 osoba. Prije agresije na BiH, u Rogatici je procentualno živjelo oko 62 posto Bošnjaka, a danas u Rogatici ( čaršiji), živi samo 35 Bošnjaka. Tokom agresije na BiH, na području općine Rogatica je ubijeno preko 1500 osoba.

Za prisutnu djecu (17 djece) smo obezbjedili skromne poklone ( sportske rekvizite, igračke, slatkiše), koji su obezbjeđeni zahvaljujući dobrim ljudima i prijateljima Mostova Prijateljstva. Podijeljeno je i nekoliko prehrambrenih paketa za porodice slabijeg imovnog stanja.

Predstavnici Mostova Prijateljstva su obećali da će ponovo uskoro doći u Rogaticu i da će se družiti sa povratnicima-herojima BiH, kao i da će za njih organizovati i lijep kulturno-umjetnički program koji će im barem na jedan dan uljepšati svakodnevnicu.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je u 2016 godini, posjetila 9 općina u manjem BiH entitetu gdje se družila sa povratnicima i na taj način dala podršku održivom povratku i podršku herojima BiH-povratnicima. Mostovi Prijateljstva nastavljaju dalje sa ramazanskim aktivnostima i posjetama povratničkim naseljima širom BiH.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno