Info

Mostovi prijateljstva: iftar u Potočarima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mostovi prijateljstva: iftar u Potočarima – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je organizovala iftar u odabranoj noći Lejeltul Kadr u Potočarima za 200 postača. Medžlis Islamske zajednice Srebrenica na čelu sa predsjednikom Medžlisa IZ Alijom Tabakovićem je bio suorganizator iftara.

Sponzor iftara bila je nevladina organizacija “Unija turskih udruženja“ u Belgiji (Unie van Turkse Verenigingen vzw UTV – Turk Dernekler Birligi TDB), koja sa svojim aktivnostima radi na osnaživanju, sudjelovanju i integraciji turske zajednice u belgijskom društvu, kao i na odbrani ljudskih prava i borbe protiv rasizma i diskriminacije.

Ovom prilikom se zahvaljujemo organizaciji “Unija turskih udruženja“ u Belgiji koji su podržali naš projekt i bili sponzori iftara. Turski narod je dokazani prijatelj BiH, pa zbog toga ne čudi podrška institucija i udruženja iz Republike Turske i drugih država gdje su zajednice turskog naroda organizovane kroz udruženja kao što je slučaj sa udruženjem UTV iz Belgije.

Posebna čast i zadovoljstvo za članove Mostova Prijateljstva je bila organizacija iftara za postače iz Srebrenice i Potočara. Nije nam bilo teško iz Zenice doći i za povratnike- heroje BiH organizovati iftar. Srebreničani su pretrpjeli toliko boli i gubitaka svojih najmilijih u agresiji na BiH i okupaciji Srebrenice u kojoj je izvršen genocid nad Bošnjacima-muslimanima što je potvrdio i međunarodni krivični sud u Hagu.

I pored svega toga, povratnici su se vratili na svoja ognjišta, bore se za svoje porodice, bore se za svoju domovinu svojim povratkom. Mostovi Prijateljstva organizacijom iftara i posjetama povratničkim naseljima širom BiH nastavlja da daje simboličnu podršku povratnicima koji su istinski heroji Bosne i Hercegovine. Ovo je bila deveta po redu posjeta povratničkim naseljima tokom 2016 godine. Mostovi Prijateljstva nastavljaju u budućem periodu da realizuju projekt “Podrška održivom povratku u BiH-obnovimo mostove prijateljstva u BiH“, posjetama povratničkim naseljima.

Press služba Mostova Prijateljstva BiH-Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno