Info

Mostovi prijateljstva BiH-Zenica: Organizovan iftar za povratnike u Rogatici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Mostovi prijateljstva BiH-Zenica: Organizovan iftar za povratnike u Rogatici – Unija turskih udruženja (UTV-TDB), iz Belgije i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica zajedno sa Medžlisom IZ Rogatica sinoć (19.05.), je organizovala  iftar u Gradskoj džamiji u Rogatici za 150 postača. Sinoć je bilo prelijepo u društvu naše braće i sestara-povratnika iz Istočne Bosne, iz Rogatice u prelijepoj džamiji sa odličnim domaćinom glavnim imamom IZ Rogatica, Amelom ef.Kozlićem koji radi odlično svoj posao sa ljubavlju i sa velikom posvećenošću.
Ni jaka kiša nije spriječila dolazak postača iz Rogatice,Goražda, Kozića, Kukavica i drugih obližnjih mjesta na iftar koji smo priredili za istinske heroje-povratnike koji su u agresiji na našu domovinu izgubili skoro sve, ali sigurno nisu nikada izgubili ljubav prema svojoj domovini, svom topraku, svome mjestu rođenja. Za prisutnu djecu smo obezbjedili skromne poklone-igračke.
Nama koji smo doputovali iz Zenice i iz daleke Belgije je bila privilegija provesti jednu ramazansku noć sa našom braćom i sestrama u Rogatici. Iftar u Rogatici je postao tradicija za Mostove Prijateljstva. Ako Bog da nastavićemo tu tradiciju.
Zenica; 20.05.2019 god.                                         
Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno