Zenica

Mostarski muftija Salem ef. Dedović dobitnik ‘Lastavičke Povelje’ za 2018.

Podijeli ovu vijest:

Mostarski muftija Salem ef. Dedović dobitnik ‘Lastavičke Povelje’ za 2018. – Vjersko-kulturna i sportska manifestacija “Lastavica 2018“ zvanično je počela današnjom pres-konferencijom u Musali u Zenici, a nakon niza vjerskih, kulturnih i sportskih sadržaja, centralni program bit će održan na platou “Lastavice“ u nedjelju, 5. augusta.

Tom će prilikom, za doprinos razvoju vjere, kulture i tradicije muslimana za 2018. godinu, biti uručena “Lastavička Povelja“ mostarskom muftiji mr. Salemu ef. Dedoviću, dok će “Lastavička Plaketa“, priznanje za doprinos organizaciji “Lastavice“, biti dodijeljena Policijskoj stanici Crkvice iz Zenice.

-Ovo je manifestacija s dugom tradicijom, ali ovo je deseta, jubilarna godina kako je organizira Muftijstvo zeničko. Ovogodišnja ‘Lastavica’ bit će organizirana i u znaku poziva Bošnjacima da čuvamo vjersko i nacionalno jedinstvo, da čuvamo porodicu, da međusobno dijelimo naša razmišljanja, brige i nadanja te da budemo optimisti – izjavio je Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za pitanja i obrazovanje Muftijstva zeničkog, koji je svečano i otvorio ovu manifestaciju.

PROČITAJTE I:   OMS ZENICA: Komemorativni skup povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta

Od sadržaja iz vjerskog dijela programa, ef. Kavazović izdvojio je sutrašnji omladinski mevlud nakon akšam namaza u džematu Puhovac, zatim “Večer Kur’ana” u Vrandučkoj tvrđavi u petak, 3. augusta, mevludski program i Zikr uoči centralnog programa na platou Lastavice te i sam centralni program na Lastavici, na tromeđi Zenice, Zavidovića i Kaknja.

-Lastavičke poruke ove će godine uputiti zenički muftija doc.dr. Ejub ef. Dautović i mostarski muftija mr. Salim ef. Dedović- najavio je Kavazović.

PROČITAJTE I:   FOTO: Medica Zenica- završena obuka za dvije grupe

Manifestacija je i ove godine, promocijom knjiga “Ilmihal” Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka i “U potrazi za svetim dovištima na području Muftijstva travničkog”, dijelom izmještena i u medžlise Zavidovići (srijeda, 1. augusta) i Tešanj (subota, 4. augusta). Ove će knjige u četvrtak, 2. augusta, biti promovirane i u Zenici, a sve su promocije zakazane za 19 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010