Kultura

Mostarski „Identitluk“ na sceni Zeničkog pozorišta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mostarski „Identitluk“ na sceni Zeničkog pozorišta- Na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u četvrtak, 10. juna u 19.30 sati gostuje višestruko nagrađivana predstava „Identitluk“, u režiji Tanje Miletić-Oručević. Predstava je nastala prema motivima djela Amina Maaloufa i kao koprodukcijski projekt Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar. Predstava “Identitluk” je osvojila petnaest nagrada i autorski je projekt ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine.

“Mostotvorni” teatarski projekt, kako je jednom prilikom dramaturg Dragan Komadina opisao predstavu “Identitluk”, želi otvoreno upozoriti na opasnost od zamjene pojma identitet pojmom pripadnosti, kao opasne prakse koja najčešće dovodi do ratova, opasnih totalitarnih ideologija i terorizma. Na iznimno satiričan i duhovit način ova predstava progovara o etničkim i vjerskim antagonizmima, o kontaminiranosti velikim nacionalno-povijesnim naracijama, o zastrašujućem zadahu prošlog rata oko čijeg početka, toka i ishoda još uvijek se ne može postići bilo kakav konsenzus. Glumačku postavu čine: Fatima Kazazić-Obad, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić-Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a muziku Husein Oručević.

Karte za predstavu su besplatne, potrebna je prethodna najava u Službi marketinga i prodaje Bosanskog narodnog pzorišta Zenica zbog ograničenog broja publike u Sali.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno