Kultura

Moja fabrika: čuvena knjiga postaje predložak za predstavu u BNP-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Moja fabrika: čuvena knjiga postaje predložak za predstavu u BNP-u – Moja Fabrika, već regionalno poznato i priznato remek-djelo našeg sugrađanina Selvedina Avdića, jedinstvena hronika Željezare, ali i grada koji je rastao uz nju, dobiće ubrzo i svoje uprizorenje na pozorišnim daskama Bosanskog narodnog pozorišta. Više detalja biće sigurno poznato u narednim sedmicama. Za sada je poznato da će predstavu režirati Selma Spahić.

Ovu informaciju je u srijedu potvrdio autor MOJE FABRIKE, Avdić. Izdavačka kuća „Vrijeme“ iz Zenice objavila je 2013. knjigu „MOJA FABRIKA“ novinara i pisca SELVEDINA AVDIĆA. Ova jedinstvena monografija govori o gradu koji se oduvijek propinjao na prste da bi bio veći od Fabrike, o radnicima koji čine svaku fabriku, bez obzira na to šta o tome govorili kapitalisti i o generacijama koje su odrastale u uvjerenju da je sve krhko i prolazno, izuzev velike Fabrike na gradskoj periferiji…

Sve je u knjizi jedinstveno, od dizajna, preko omota kojeg obilježava naslovnica od željeza, do jedinstvene kolekcije priča, sudbina… O knjizi su pisali E-NOVINEŽURNAL, SLOBODNA BOSNA, JUTARNJI LIST, KLIX, FEDERALNA TV, OKO BALKANA – RADIO BEOGRADA, NOVOSSTI, RADIOSARAJEVO.ba, ZENICABLOG, BHRT, SIC.ba, knjiga je promovirana i u regionu, Beogradu, Šibeniku, Sisku….

KLIKOM OVDJE MOŽETE PRONAĆI odlomak iz knjige MOJA FABRIKA: 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno