Info

Moguće ukidanje rominga za sve zemlje zapadnog Balkana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Moguće ukidanje rominga za sve zemlje zapadnog Balkana – Na samitu EU – zapadni Balkan u Sofiji, koji će biti održan 17. maja, mogla bi ponovo da bude aktivirana inicijativa i potpisan sporazum o ukidanju rominga za sve zemlje zapadnog Balkana, izjavio je juče ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

– Nakon što je Bugarska preuzela predsedavanje EU, oni su reaktivirali tu inicijativu i najavljuju da bi na samitu u Sofiji mogao da bude potpisan sporazum o ukidanju rominga i za sve zemlje zapadnog Balkana i pristupanje toj evropskoj direktivi, što znači da bi roming bio potpuno ukinut – rekao je Ljajić i napomenuo da, ipak, ne može sa sigurnošću da potvrdi da li će se to i dogoditi.

Ljajić je podsjetio da je ranije postojala inicijativa za potpuno ukidanje rominga na prostoru zapadnog Balkana, odnosno da se i te zemlje priključe tzv. Direktivi za ukidanje rominga u EU, koja je za članice EU potpuno i ukinula roming.

– Tako bi i zemlje koje su u procesu pristupanja EU, u različitim fazama, takođe, pristupile tom sporazumu na osnovu kojeg bi naši građani kada putuju u zemlje EU plaćali iste cene usluga kao u domaćem saobraćaju. Mi smo se ranije u nekoliko navrata obraćali Evropskoj komisiji koja nas je odbijala pod izgovorom da ta direktiva važi samo za članice EU i da bi važenje direktive i za druge zemlje podrazumevalo promenu tog dokumenta – naveo je Ljajić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno