Ostali sportovi

Modriča najbolja na odbojkaškom turniru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon dvodnevnog takmičenja završen je 1. Memorijalni međunarodni odbojkaški turnir “Emir Čabaravdić – Čaba” , odigran u Areni Zenica, 17. i 18 januara 2015.godine. Učestvovalo je 6 ekipa: HAOK Mladost iz Zagreba, MOK Jedinstvo iz Brčkog, kao i bh. premijerligaši OK Modriča-Optima, OK Ilijaš, te superligaši HOK „Čapljina“ i OK „Čelik – R“ iz Zenice. Pobjednik turnira je OK „Modriča-Optima“ iz Modriče, koja je u finalu pobjedila ekipu HAOK „Mladost“ iz Zagreba, člana IA lige Republike Hrvatske, rezultatom 3:2 (18:25), (30:28), (25:22), (18:25), (15:13).

Drugog dana turnira igrane su utakmice za plasman. U utakmici za peto mjesto OK Ilijaš je pobjedio HOK Čapljinu sa 3:0.  U prvoj polufinalnoj utakmici igrali su ekipe HAOK Mladost – OK Čelik-R 3:0 (25:14), (29:27), (25:14). Domaći odbojkaši Čelika-R pružili su dostojan otpor favorizovanim gostima iz Zagreba. U drugom setu domaći su bili veoma blizu da gostima „otkinu“ ovaj set, ali su gosti iz Zagreba na razliku, ipak, dobili i ovaj set (29:27).  U drugom polufinalu igrali su OK “Modriča Optima” – MOK “Jedinstvo” Brčko 3:1. Finale: OK „Modriča-Optima“ – HAOK „Mladost“ Zagreb 3:2;

SVI REZULTATI TURNIRA:

Rezultati prvog dana turnira (grupna faza):
Grupa A
HAOK “Mladost” Zagreb – OK “Ilijaš” 3:1,
OK “Modriča-Optima” – HAOK “Mladost” Zagreb 0:3;
OK “Ilijaš” – OK “Modriča-Optima” 1:3
(polufinalisti: HAOK “Mladost” Zagreb i OK “Modriča-Optima”);
Grupa B:
OK“ Jedinstvo“ Brčko – HOK „Čapljina“ 3:0,
OK “Čelik-R” – MOK “Jedinstvo” 2:3
OK “Čelik – R” – HOK “Čapljina” 3:0,
(polufinalisti: OK „Jedinstvo“ Brčko i OK “Čelik – R”);

Rezultati drugog dana turnira (utakmice za plasman):

OK “Ilijaš” – HOK “Čapljina” 3:0 – utakmica za 5. mjesto
HAOK “Mladost” Zagreb – OK “Čelik-R” 3:0 – 1.polufinalna utakmica
OK “Modriča-Optima” – MOK “Jedinstvo” Brčko 3:1 – 2.polufinalna utakmica
Finalna utakmica turnira:
OK “MODRIČA-OPTIMA” HAOK “MLADOST” ZAGREB 3:2

Revijalna utakmica ženskih ekipa OK “ČELIK-R” – OK “PRIJEDOR” 3:0

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Boris Milošević, igrač OK „Modriča-Optima“. Njemu je pehar i diplomu uručio Omer Čabaravdić, otac rano preminulog zeničkog odbojkaša Emira, čije ime i nosi ovaj turnir. Utakmice su igrane po Međunarodnim pravilima u tri dobijena seta. Sudijski kolegij su činili: Miralem Pajić-delegat(Breza), Jasmin Husejnović-vrhovni sudija (Sarajevo), te sudije Armin Mujkić, Edin Begović, Samed Efendić, Samir Radončić, Bakir Pojskić, Medin Mujkić (svi iz Zenice) i Mirsad Čubro iz Travnika. Uručene nagrade na turniru: Pehari za tri prvoplasirane ekipe, pehar najboljem igraču, diplome za učešče na turniru i zahvalnice. Organizacija turnira bila je na visokom nivou, a organizator u protekla dva dana u Areni Zenica bio je OK “Čelik- R” iz Zenice.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno