Nesreće

Moamer Kobić poginuo u Radakovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U naselju Radakovo oko 19,20 se dogodila nesreća u kojoj je poginula jedna osoba. U sudaru cisterne i putničkog vozila stradao je vozač putničkog vozila, a policija ne dozvoljava prilazak ni na susjedni, lokalni put u Radakovu. Cisterna i vozilo ispod njega su završili u kanalu koji razdvaja dvije saobraćajnice. Kako saznajemo, poginula osoba je stradala u vozilu Reno Klio. Zbog opasnosti od sadržaja cisterne, policija nije dozvoljavala prilaz vozilima i saobraćajnicama.

Nakon obavljenog uviđaja saznajemo da je poginuli Moamer Kobić  (30) iz Zenice, koji je upravljao “kliom”, dok je vozač cisterne sarajevske firme “TMP Ahmetspahić” smješten na Urgentni blok KBZ sa povredama i nije u životnoj opasnosti. Do sudaru putničkog vozila i cisterne za prijevoz goriva kompanije TMP “Ahmetspahić” iz Sarajeva došlo je usljed neprilagođene vožnje vozača putničkog vozila na ovom dijelu puta.

Prema nepotvrđenim podacima uviđajnog policijskog tima vozač “renaulta” pokušao je da pretiče neko od vozila i direktno se sudario s teškim kamionom cisternom, koja je u pokušaju da izbjegne udes sletio s magistralnog puta i prevrnuo se u jarak. Uviđajne i istražne aktivnosti o ovoj saobraćajnoj nesreći obavljaju pripadnici policije MUP-a ZDK uz prisustvo dežurnog kantonalnog tužioca Bore Milešića.Tokom subote obavit će se obdukcija tijela nastradalog vozača i ostale istražne radnje koje je zatražio kantonalni tužilac. Vozač kamiona cisterne zadobio je lakše povrede, ali je zbog opservacije ljekara Urgentnog centra Kantonalne bolnice Zenica zadržan na liječenju.

xsw4



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno