Ostali sportovi

MNK „Neimari“ pred narednu sezonu, poznat sistem takmičenja, cilj Premijer liga BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička ekipa, malonogometni klub (MNK) „Neimari“, su prije godinu dana igrali Play off za ulazak u Futsal Premijer ligu BiH za sezonu 2019/2020. Ovih dana počeli su sa pripremama pred novu sezonu i u ovom pripremnom periodu sjećaju se tih lijepih dana Play offa, a pred novu sezonu, 2021/2022, ambicije su iste, plasman u Futsal Premijer ligu.

Ove sezone učešće u Prvoj futsal ligi FBiH će uzeti 28 klubova, službeno je obavijestio klubove Nogometni savez Federacije BiH o sistemu takmičenja.

Ekipe su raspodijeljene prema regionalnoj podijeljenosti. Klubovi će biti razvrstani u četiri grupe.

U grupi 1 igrat će: DiaBiH (Sarajevo), Centar (Sarajevo), Željezničar (Sarajevo), Drina (Goražde), Neimari (Zenica), Žepče, Novi Travnik i Vitez.

U izjavi za Zenicainfo.ba, Nermin Pašalić, kapiten i generalni sekretar MNK „Neimari“ je kazao:

-Mi smo u fazi priprema igračkog kadra, dvorane i svih ostalih detalja vezano za takmičenje. Prošla sezona, 2020/2021, bila je uspješna za naš klub. Završili smo na drugom mjestu, a u Play off za prvaka otišla je ekipa MNK Iskra Vrbas iz Bugojna. Naše ambicije su svake sezone da uđemo u Play off i da se borimo za ulazak u Premijer ligu. Prije desetak dana smo počeli pripreme. I u narednoj sezoni ekipu će voditi trener Mirko Čampara. Igrački kadar je ostao isti, a radimo i na pojačanjima. U planu je dovođenje tri golmana i još nekih igrača. Njihova imena ćemo saopštiti pred početak sezone. Ova sezona će biti prekretnica za Neimare. Cilj nam je da ostvarimo plasman u Premijer ligu -, optimistčki je kazao Nermin Pašalić.

 

-Ekipa trenira tri puta sedmično u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Cjelokupne pripreme obavit ćemo u Zenici, a u planu je i odigravanje najmanje pet kontrolnih utakmica sa ekipama iz okruženja.

Sada smo mnogo iskusniji, zadržali smo veći dio igračkog kadra i još se pojačali. Prva zvanična prinova u ekipi Neimara je golman Milenko Ristivojević – Mike. Nastupao je u najboljim ekipama države, na turnirima i u ligama, dovoljno je nabrojati neke od njih: KMF Tango, MNK Centar, MNK Željezničar, KMF Jahorina…On će na golu zamjeniti sada već bivšeg čuvara mreže zeničkog ligaša Venesa Huskića, koji je prešao u redove MNK Žepča. S toga, Vas pozivamo da budete nam podrška u novom pokušaju -, saopštavaju iz MNK „Neimari“.

Početak Prve futsal lige FBiH je planiran za 06./07. novembar 2021.godine, sezona 2021/2022, a prvi dio sezone bi trebao završiti 18./19. decembra 2021.godine.

E.Imamović

Foto sa MNK „Neimari“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno