Ostali sportovi

MNK “Neimari” iz Zenice među šest ekipa u borbi za ulazak u Premijer futsal ligu BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MNK “Neimari” iz Zenice među šest ekipa u borbi za ulazak u Premijer futsal ligu BiH – Šest ekipa iz Federacije BiH borit će se za ulazak u Premijer futsal ligu BiH, a među njima je i zenička ekipa MNK Neimari Zenica.

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH, na sjednici održanoj 1. jula donio je odluku o terminu i načinu održavanja završnice prvenstva Futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2019/2020.

Na završnici, koja će biti odigrana u Mostaru 15 dana prije početka prvenstva Premijer futsal lige za sezonu 2020/2021, učestvovat će po dvije najbolje plasirane ekipe iz tri grupe Prve lige FBiH.

To su: iz grupe 1 MNK Neimari Zenica i MNK Željezničar Sarajevo, iz grupe 2 FK Konjodor Bužim i MNK Čulin Mlin Livno, te iz grupe 3 MNK Bosna Kompred Tuzla i MNK Banovići.

-U prvim utakmicama završnice prvenstva igrat će prvoplasirani timovi protiv drugoplasiranih, s tim što se u prvim utakmicama ne mogu sastati klubovi iz iste grupe. Tri uspješnija kluba nastavljaju takmičenje završnice prvenstva FBiH, koje će se igrati po principu da svi klubovi odigraju jedan međusobni susret -, saopšteno je iz MNK Neimari.

Inače, novi premijerligaš iz RS u sezoni 2020/2021 PFL BiH  postala je ekipa KMF Policajac iz Banja Luke
dok ćemo novog premijeligaša iz Federacije BiH saznati nakon odigravanja završnice u Mostaru.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno