Nogomet

MNK Calp u razigravanju za Premijer ligu

MNK Calp u razigravanju za ulazak u Premijer ligu
MNK Calp u razigravanju za ulazak u Premijer ligu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MNK Calp u razigravanju za Premijer ligu – Proteklih sedmicu dana, zahvaljujući evropskom prventsvu u futsalu koje se odigrava u susjednoj Srbiji, futsal je bio eksponiran više nego inače. Međutim ekipa koja se bori da futsal bude mnogo češće u centru pažnje je danas napravila historijski uspjeh.

Malonogometni klub Calp iz Zenice, mahom sastavljen od mladih igrača koji su kroz omladinsku malonogometnu ligu Zenica pekli svoj zanat, danas je u svojoj prvoj sezoni takmičenja izborio plasman u razigravanje za ulazak u Premijer Futsal ligu Bosne i Hercegovine. Zvanična futsal takmičenja u Bosni i Hercegovini se sastoje od dvije lige: premijer i prvih liga RS i Federacije BiH. Prva liga Federacije BiH je podijeljena u dvije grupe: Sjever i Jug, dok je prva liga RS bez grupa. Premijer futsal liga BiH broji 12 klubova a nakon što na kraju sezone ovu ligu napuste dvije ekipe, u nju ulaze po jedna iz prve lige RS i prve lige FBiH. Zbog grupnog sistema prve lige FBiH, prve dvije ekipe obje grupe igraju razigravanje i to prvoplasirani iz grupe Sjever protiv drugoplasiranog iz grupe Jug i prvoplasirani iz grupe Jug protiv drugoplasiranog iz grupe Sjever, pobjednici se sastaju u finalnom meču odluke za ulazak u Premijer futsal ligu BiH.

Pretposljednje kolo je MNK Calp dovelo do meča odluke, jer bi pobjedom nad ekipom MNK Mostarske kiše ostvarili na početku sezone planirani cilj – ulazak u razigravanje. Zenički navijači, igrači, kao i arena su bili spremni da dadnu sve od sebe da bi ostvarili ovaj sada već izgledan cilj. Međutim prije početka utakmice delegat NSFBiH je uočio nepravilnosti kod igrača gostujućeg tima MNK Mostarske kiše te je zbog nedovoljnog broja igrača koji su, po prepozicijama i uslovima igranja NSFBiH u mogućnosti nastupiti na službenoj utakmici, delegat zaključio utakmicu službenim rezultatom 5:0 za ekipu MNK Calp. Mnogobrojni navijači i ljubitelji futsala su bili između tuge i radosti, tužni jer su uskraćeni za zasigurno dobar futsal a radosni jer je MNK Calp izborio razigravanje za ulazak u viši rang takmičenja. Ostalo je još jedno kolo prve futsal lige FBiH u kojem MNK Calp ne nastupa jer je slobodan zbog istupanja FTK Kakanj.

Razigravanje je na rasporedu 25.2.2016. u Vogošći kod Sarajeva gdje će iz grupe Jug ekipe MNK Joker i MNK Calp ići u borbu za ulazak u elitni futsal rang takmičenja. Evidentno je da futsal dobija na popularnosti a stručni štab i igrači MNK Calp su oduševljeni što imaju priliku da predstavljaju istinski centar sporta kao što je Zenica.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno