Ostali sportovi

MNK Calp protutnjao Mostarom

MNK Calp Zenica
MNK Calp Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MNK Calp protutnjao Mostarom, Velež – Calp 2:9 Prva futsal liga FBiH – U nedjelju 15.11.2015. u sportskoj dvorani “Midhat Hujdur-Hujke” u Mostaru je odigrana utakmica prvog kola Prve futsal lige Federacije BiH između domaćina FTK Velež i gostujuće ekipe iz Zenice MNK Calp.

Ono što je zanimljivo za ovaj susret je to što je ova utakmica za klubove ujedno i prva u zvaničnim takmičenjima Nogometnog saveza. Susret je predstavljao nepoznanicu za sve, što je obećavalo dobar futsal u Mostaru.

Iako je FTK Velež bolje otvorio utakmicu i već u prvoj minuti poveo rezultatom 1:0 , to nije demoralisalo momke iz Zenice koji već nakon 3 minute poravnavaju rezultat na 1 : 1 strijelac izjednačujućeg gola je Omer Hamzić. Nakon brzog vraćanja u meč krenula je plejada golova i mogli smo vidjeti lucidnu predstavu naših momaka . Nakon dobro istrčane kontre Armin Tutnić pogađa za 2:1, da bi onda nakon školske akcije Irfan Čančar na asistenciju Mubina Salkice pogodio za 3:1, što je bio i rezultat sa kojim se otišlo na pauzu.

U drugom poluvremenu MNK Calp je hladne glave ušao i postavio se igrom kao da je rezultat 0:0 , da bi nedugo nakon početka drugog poluvremena Armin Tutnić nakon dobro istrčane kontre savladao golmana Veleža i postavio rezultat 4:1. Mubin Salkica je upisao još jednu asistenciju i to za peti gol a strijelac je bio Denis Imamović. Gosti nakon toga smanjuju razliku na 2:5 i to je sve što su uspjeli uraditi tokom cijele utakmice protiv nadmoćne ekipe MNK Calp. U nastavku utakmice u listu strijelaca se upisuju Amar Vehabović, Anel Pivić i Omer Hamzić , da bi sa zvukom sirene pogodio Irfan Čančar i zapečatio sudbinu rođenih za konačan rezultat 2 : 9.

Predsjednik kluba Safet Kubat je nakon meča izjavio: “Ponosan sam na svoje momke, koji su pokazali da sa malo volje, ljubavi, želje za igrom te predstavljanja Zenice u najboljem svijetlu može napraviti sjajan rezultat.” Dok je u nastavku i najavio treće kolo koje će biti prvo domaćinsko za MNK Calp riječima: “Želimo Jokeru ugodnu dobrodošlicu i da se vrate kući sa pet komada u mreži.” U drugom kolu je ekipa MNK Calp slobodna dok nam treće kolo Prve futsal lige Federacije BiH donosi derbi između MNK Calp i glavnog pretendenta za ulazak u premijer ligu MNK Joker iz Novog Travnika u Gradskoj areni Zenica. Treće kolo je na rasporedu 28.11.2015.

MNK Calp je tako nakon prvog kola zabilježio svoju prvu pobjedu u prvoj utakmici zvaničnih takmičenja koje organizuje Nogometni savez. U drugoj utakmici grupe Jug FTK Kakanj i MNK Joker također je zabilježena pobjeda gostujuće ekipe sa rezultatom 0:3. Na tabeli je prvoplasirana ekipa MNK Calp sa 3 osvojena boda zahvaljujući boljoj gol razlici dok je na drugom mjestu sa istim brojem bodova ekipa MNK Joker, slijedi ekipa MNK Mostarske kiše koja je ovo kolo bila slobodna dok su na začelju nakon odigranog jednog kola ekipe FTK Kakanj i FTK Velež.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno