Ostali sportovi

MNK Calp na Derventa cupu

MNK Calp na Derventa cupu
MNK Calp
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MNK Calp na Derventa cupu- MNK CALP je uzeo učešće na DERVENTA CUPU najjačoj smotri Futsal znalaca na Balkanu. Svaka utakmica je bila teška, ali sam preponosan na naše CALP momke koji su ginuli za svaku loptu.

Ušli smo u konačnom zbiru medju 8 najjacih ekipa i naišli na ekipu SIND ( za koju na Derventa CUPU nastupa čak 7 reprezentativaca Srbije i 2 reprezentativca BoSNE I Hercegovine, vjerovatnog osvajača turnira) Pružili smo im snažan otpor i bila je rovovska bitka, na poluvrijeme smo otišli rezultatom 1:1 i sa par izglednih prilika( zicera) za vodstvo, u drugom poluvremenu smo počeli gubiti 2:1 i u zelji da stignemo gol zaostatka minut do kraja primamo i treci pogodak.

Prema svim prisutnim u dvorani utakmica je proglašena utakmicom turnira, kao i od strane organizatora. Publika je na kraju ustala na noge i aplauzirala nam, da sam u nekim momentima se osjeco kao da smo u Zenici. Još jednom smo Zenicu predstavili u sjajnom svjetlu, i uveliko se prica u regiji o CALP-u za kojeg kažu svi da je klub potpun drugciji od drugih. Važno pomena da nije nam išlo nekoliko igraca za koje smo smatrali da su pojačanja za ekipu, poslije turnira u Derventi pitam sam sebe šta su prava pojačanja?

Prava pojačanja su upravo srčanost, rovita borba, ginjenje za svaku loptu i dokaz da se protivnik respektuje ali ga se ne bojiš, i da voliš klub i da igraš srcem. Čestitam momci bili ste sinoc top topova, zapaženi ste i vec su uslijedili pozivi da igrate na nekoliko jakih turnira…..

#JerMiSeNecemoUmoriti

MNK CALP



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno