Ostali sportovi

MNK Calp dočekuje FC Lilium iz Doboj Istoka u utakmici IV kola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MNK Calp dočekuje FC Lilium iz Doboj Istoka u utakmici IV kola – Već su odigrana tri kola Prve Futsal lige FBiH u grupi Sjever, a rezultati i situacija na tabeli nam obećavaju jednu od najuzbudljivijih sezona u posljednje vrijeme.

Za MNK Calp je međutim sve počelo kao u noćnoj mori, u nezgodnom gostovanju u Brčkom u prvom kolu, uspješniji su bili domaćini MNK Klanac a MNK Calp je nakon stizanja zaostatka od 5:1 do 5:5 ipak ostao bez daha i vratio se u Zenicu bez bodova. Drugo kolo i prva utakmica na Bilmišću ove sezone je značilo da crno crveni MNK Calp treba da se psihički vrati u pobjednički mentalitet. Zeničkim momcima je to i uspjelo za rukom pa je visoka pobjeda protiv FC Bašigovci vratila neophodno samopouzdanje. Treće kolo i vruće gostovanje u Tuzli protiv bivšeg premijerligaša MNK Bosna Kompred je bio prvi test zrelosti ekipe.

Publika u Tuzli je uživala u igri ali zasigurno nije bila zadovoljna rezultatom jer je MNK Calp uspio odnijeti sva tri boda od ekipe koja je zasigurno jedna od favorita za prvo mjesto u grupi Sjever. Ovaj duži uvod je bio potreban da razumijete sve faktore koje čine atmosferu pred duel IV kola sa FC Lilium. Ova naizgled “slaba” utakmica je sve samo nije lagana i nebitna. Moramo napomenuti da je FC Lilium već gostovao na Bilmišću i da su uknjižili pobjedu protiv još jednog zeničkog futsal kluba KMF Drugari Čelik. Gosti iz Doboj Istoka zasigurno zaslužuju poštovanje i ozbiljan pristup da crveno crne ne bi zadesila ista sudbina kao i prethodno pomenuti klub.

Da se vratimo na stanje na tabeli. Kompletiranjem III kola, samo MNK Kaskada ima puni učinak od 9 bodova, a čak četiri ekipe imaju po 6 osvojenih bodova, FC Bašigovci imaju 3 dok su KMF Drugari Čelik i FC Brčko zasada bez osvojenih bodova. Tabela grupe Sjever izgleda ovako:

Iako je po osvojenim bodovima MNK Calp iza lidera MNK Kaskade sa 3 boda manje, u jednom statističkom segmentu MNK Calp je na vrhu tabele, a to su postignuti golovi. Napadači MNK Calp su u prva tri kola bili zaista raspoloženi a čak dva igrača ove ekipe sjede na vrhu tabele najboljih strijelaca. Evo kako izgleda prvih 10 strijelaca grupe Sjever nakon odigrana tri kola:

1. Seldin Zatagić (MNK Calp) 5
2. Admir Zukan (MNK Calp) 5
3. Adel Demirović (MNK Bosna Kompred) 5
4. Almir Karasuljić (MNK Klanac) 5
5. Omer Hamzić (MNK Calp) 4
6. Ibrahim Husejnović (MNK Kaskada) 4
7. Sadžid Fazlić (MNK Bosna Kompred) 3
8. Jusuf Husić (FC Lilium) 3
9. Anes Kuduzović (KMF Drugari Čelik) 3
10. Aldin Mehić (FC Brčko) 3

Utakmica MNK Calp – FC Lilium je na programu u nedjelju 26.11.2017. u dvorani Bilmišće sa početkom od 16:00. MNK Calp je obezbijedio i nagrade za publiku a ulaz na utakmicu je besplatan.

Ostale utakmice grupe Sjever se igraju u Zenici, Gračanici i Brčkom. Prva utakmica 26.11. je u Zenici između ekipa KMF Drugari Čelik i FC Brčko sa početkom u 13:00; u 18:30 u Brčkom se igra utakmica između MNK Klanac i FC Bašigovci dok se derbi kola – utakmica između MNK Kaskada i MNK Bosna Kompred igra 29.11. u Gračanici sa početkom od 17:30.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno