Kultura

MMS je do sljedećeg puta napustio našu čaršiju: hvala što ste bili dio 5. Festivala umjetnosti i kreacije!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MMS je do sljedećeg puta napustio našu čaršiju: hvala što ste bili dio 5. Festivala umjetnosti i kreacije! – Peti po redu Festival umjetnosti i kreacije – Many Men Show je završen, a mi smo sabirali utiske. Sa sigurnošću možemo reći da je MMS na svoj način oživio čaršiju od 25. do 28. augusta., a to nam kazuju i posjete na događaje koje smo sa ljubavlju i velikim očekivanjima spremali za vas!

Uvod u MMS 5 napravio je Visočanin – Ganić Admir, magistar grafike, te u Zavičajnom muzeju „Visoko“ izložio umjetničke radove po imenu „Scenografija za sevdah“ i instalaciju „Pogled u djedov bunar“. Subota je bila rezervisana za zabavu, pa smo tako u toku dana imali priliku mališanima dati zabavu, druženje, kreativnost i učenje, a večer smo ostavili za dobar mladalački provod uz DJ-eve Jasminu i Elektrozemana, te koncert grupe Tregeri i DJ Jaddaha. MMS je odlučio da nedjelja bude dan za učenje i kreiranje, tako da smo imali dvije radionice: skate radionicu i radionicu filma. Na skate radionici smo naučili kako sklopiti skate, voziti ga, ali i nekoliko trikova kojima ćemo zaludjeti ulice.

Dok smo na radionici filma naučili nešto više o filmskoj industriji i kreirali vlastiti film koji ćete imati priliku pogledati u nastavku članka. Nedjelju navečer smo ostavili za opuštanje, i shodno tome pogledali projekciju filma „Selo bez žena“, redatelja Srđana Šarenca. Simbolično, MMS je svoje zatvorenje imao u Zavičajnom muzeju „Visoko“ gdje smo prisustvovali prezentaciji projekta „Muzej srednjovjekovne Bosne – Mili“ i panel diskusiji na temu: „Mili: prošlost, sadašnjost, budućnost“.
Zahvaljujemo se vama, dragi sugrađani, koji ste svojim prisustvom uveličali peti po redu MMS – bez vas, MMS ne bi ni postojao, a zahvaljujući vama imamo motivaciju i želju da novi MMS bude još bolji kako bismo opravdali vaše povjerenje!

Organizatori MMS-a 5 su: Setup, Damar omladine i VI-net studio, a glavni pokrovitelji su Općina Visoko i World Vision. Zahvaljujemo se i našim partnerima: Zavičajni muzej “Visoko”, JU Centar za kulturu i edukaciju Visoko, Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine.

Ekskluzivna zahvala ide našem ekskluzivnom sponzoru – Preventu, a srebrena zahvalnica odlazi Mega-transu, koji je bio srebreni sponzor. Zahvaljujemo se Sparkasse i Addiko bankama na sponzorstvu, te Pizzeriji Milano i Caffe-baru Hammer. Veliko hvala ide našoj podršci: Vispak, Semić, Restoran Most, Biofit, Grafički studio Omerović, Nerzz, Kovo commerce i JKP Visoko.

Hvala i medijima koji su prenosili najave i izvještaje našeg programa. Najveća zahvala ide generalnom medijskom pokrovitelju, portalu visoko.co.ba koji je od samog početka uz MMS! Veliko hvala portalima: radiosarajevo, magazin plus, zenicablog, vipromo, breza-x, te VI-net televiziji i novinama/portalu Dnevnog avaza!

Hvala svima vama koji ste na svoj način doprinijeli organizaciji i realizaciji petog Festivala umjetnosti i kreacije – Many Men Show, a mi ćemo se potruditi da sljedeće godine budemo još bolji za vas i da opravdamo dosadašnje povjerenje jer vi to zaslužujete!

Do sljedeće godine, šaljemo vam kreativne, umjetničke i zabavne pozdrave i poljupce, te se nadamo da ćete i sljedeće godine biti uz nas jer MMS je VAŠ festival!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno