Nogomet

Mladost se oprašta od Kamberovića polja?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mladost želi drugu premijerligašku pobjedu – Vjerovatno svoj posljednji domaći meč na ”Kamberovića polju” ekipa Mladosti igra u subotu protiv Drine iz Zvornika u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. U taboru tima iz Doboja vlada optimizam pred ovaj susret.
” Utakmica dolazi u pravo vrijeme da pobjedom ovjerimo dobre rezultate koje smo napravili do sada. Razmišljamo jedino o pobjedi i u ovu utakmicu ulazimo s malo više rizika nego je to bio slučaj u prethodnim utakmicama. Bit ćemo napadački orjentirani i želimo tri boda koja će nas maknuti iz ”opasne zone”. Detaljno smo izanalizirali protivnika i idemo na pobjedu.” optimistično je najavio duel sa ekipom iz Zvornika na press konferenciji šef stručnog štaba Mladosti, Ibro Rahimić.
Svi igrači sem povrijeđenog Senada Karahmeta konkurišu za duel sa Drinom, a ekipa će biti jača i za Omera Musića koji je kaznu od tri javne opomene ”odradio” protiv sarajevskog Olimpika.
” Ovo je za nas izuzetno bitna utakmica u kojoj nemamo mjesta za kalkulacije i idemo na pobjedu koja će nam donijeti mir i bijeg iz opasne zone. Siguran sam kako bi nam ova pobjeda dala dodatni vjetar u leđa i bili bi bliže našem cilju, opstanku u Premijer ligi.” rekao je jedan od najpouzdanijih igrača Mladosti, Omer Musić na press konferenciji koja je održana u prostorijama kluba.
Podsjećamo Mladost sa 10 bodova zauzima 12. mjesto na tabeli. Ekipa Ibre Rahimića je u dosadašnjih 10 kola pobjedila Željezničara, a čak sedam puta remizirala (Slavija, Borac, Radnik, Vitez, Velež, Sloboda, Olimpik), dok je dva puta poražena, u prvom kolu u Prijedoru i u osmom kolu u Širokom Brijegu.
Susret Mladost DK – Drina igra se na stadionu Kamberovića polje u subotu sa početkom u 15:30h, nakon čega ekipa Mladosti gostuje Travniku na Piroti, a u 13. kolu na svom preuređenom stadionu u Doboju dočekuje aktuelnog prvaka naše zemlje, ekipu Sarajeva.

EDIS ŠKULJ / Press FK ”MLADOST” Doboj – Kakanj



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno