Nogomet

FOTO – VIDEO: Šišić presudio bivšem klubu

Mladost - Čelik
Mladost - Čelik
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mladost je u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine savladala Čelik (1:0) na MGM Farm Areni u Doboju kod Kaknja.

Čelik je prvi zaprijetio na utakmici, a u četvrtoj minuti Bajraktarević je šutirao sa 30 metara, ali je Hadžić bio na mjestu. Veliku šansu gosti su imali dvije minute poslije kada je Popović ubacio s desne strane, a Karić je šutirao glavom, međutim sjajno je odbranio Hadžić.

Mladost je prvu šansu imala u 18. minuti. Bošković je dobro ubacio, a Dilaver sa nekoliko metara nije uspio zahvatiti loptu. Nakon jedne odbijene lopte u 22. minuti silovito je šutirao Šišić sa 16 metara, ali odlično je odbranio Adilović.

Veliku šansu Čelik je imao u 42. minuti. Nakon jedne gužve lopta je došla do Kojića, čiji udarac sa pet metara glavom brani Hadžić. Nedugo nakon toga na drugoj strani šansu su imali domaći kada je Kovač pokušao lijevom nogom s distance, ali lopta je otišla pored gola.

Domaći su ostali s igračem manje u 58. minuti kada je drugi žuti karton dobio Isaković. Ipak, Mladost je uspjela doći do vodstva u 61. minuti. Fantastičan gol iz slobodnjaka postigao je Šišić, koji je ranije nosio dres zeničnog kluba. Čelik je mogao odmah izjednačiti kada. Minutu poslije gola Karić je bio kratak na jedan centaršut i propala je velika šansa.

Do kraja utakmice nije bilo velikih prilika, te je ostalo 1:0.

Mladost – Čelik 1:0

Strijelci: 1:0 Šišić (61). Stadion: MGM Farm Arena (Doboj Kakanj). Gledalaca: 2000. Sudija: Ognjen Valjić (Banja Luka). Žuri kartoni: Isaković, Hadžić (Mladost), Bureković, Čolić (Čelik). Crveni kartoni: Aladin Isaković.

MLADOST: Hadžić, Bošković, Dilaver, Šišić, Musić (od 86. minute Musić), Rivanović, Kovač (od 76. minute Gačan), Ramović (od 82. minute Hrelja), Karahmet, Čović, Isaković.

ČELIK: Adilović, Bajraktarević (od 68. minute Salčinović), Karić, Dedić, Selimović, Kojić, Popović, Bureković, Pezer, Jusić, Čolić.

SCSPORT

U nogometnoj BH Telecom Premijer ligi u pet utakmica današnjeg programa 15. kola postignuta su samo četiri gola.
Nogometaši Širokog Brijega u prvom od dva derbija kola u Bijeljini su savladali Radnik sa 1:0 golom Ivana Barabana u 81. minuti. Devetom pobjedom u prvenstvu Širokobriježani su privremeno preuzeli vodeću poziciju na tabeli.
Vitez je na domaćem terenu u samom finišu savladao Borac golom Velibora Đurića u 90. minuti, dok je Drina do treće pobjede u prvenstvu, kojom je posljednje  mjesto prepustila Veležu, došla golom Marka Jakšića u 20. minuti protiv Travnika.
U derbiju začelja tabele Velež i Rudar u Mostaru su igrali su bez golova.
Preostala tri susreta 15. kola igraju se u nedjelju.
Najzanimljiviji susret će se igrati na tuzlanskom Tušnju gdje će o tituli jesenjeg prvaka odlučivati Sloboda i Zrinjski, dok će u malim gradskim derbijima snage odmjeriti sarajevski klubovi Olimpic i Sarajevo te Željezničar i Slavija.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno