Nogomet

Mladi Zeničanin Azur Mahmić na raskrsnici: Njemačka, Italija, Hrvatska…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mladi Zeničanin Azur Mahmić na raskrsnici: Njemačka, Italija, Hrvatska…- Mladi defanzivac Azur Mahmić će prema svemu sudeći karijeru nastaviti van granica Bosne i Hercegovine.

Iako je tek napunio 18 godina Mahmić je u prošloj sezoni bio stub odbrane Mladosti te je tako privukao interes stranih klubova.

Kako sada stvari stoje talentovani štoper se priprema za inostrani angažman i nalazi se na raskrsnici s nekoliko skretanja obzirom na ponude iz više zemalja.

SportSport.ba saznaje da je ozbiljan interes za Zeničanina stiže iz Njemačke gdje ga želi tamošnji drugoligaš Bochum u kojem je svojevremeno igralo niz bh. fudbalera, svakako se najviše izdvaja Zvjezdan Misimović.

Osim iz Njemačke Mahmić ima pozive još iz Italije, Hrvatske i Češke pa će 18-godišnjak biti na pravom iskušenju koji klub izabrati.

Omladinski reprezentativac BiH je ugovorom vezan za Mladost pa će i klub iz Doboja kod Kaknja nastojati da profitira od transfera.

Ugledni italijanski portal Tuttomercato u svojoj rubrici “Jedan talent svakog dana” je nedavno prestavio i Mahmića kao igrača pred kojim je blistava budućnost.

“Nije lako pronaći nekog rođenog 2003. godine sa preko 20 nastupa u najjačem rangu. To je slučaj sa Azurom Mahmićem, divom iz Zenice, neupitnim staterom u Mladosti zahvaljujući tehnčkoj i fizičkoj kvaliteti”, piše Tuttomercato.

“Radi se čvrstom štoperu, vrlo jakom u zračnoj igri, ali je dobar u igri jedan na jedan. Mladost se jako ‘kockala’ sa centalnim bekom promivšući ga u startera i potpisom ugovora do 2022. godine”, navodi se u tekstu.

Italijani su naveli i da Mahmić svojim stilom igre i fizionomijom podsjeća na Milana Skriniara koji je ove sezone zaista odličan u dresu Intera. Spominje se da njegovoj igri sigurno pomaže i visina od 1.92 centimetra.

Inače, Mahmić je samo jedan u nizu od fudbalera koji su minule sezone eksplodirali u Mladosti zajedno sa Amerom Hirošem, Enesom Alićem i Nedimom Hadžićem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno