Rukomet

Mladi rukometaši ŠR Čelik Junior u polufinalu Državnog prvenstva, očekuju borbu za titulu prvaka BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Selekcija mlađih kadeta ŠR Čelik Junior Zenica (2009. i mlađi) ovog vikenda su na završnici Državnog prvenstva u Goraždu koje se igra 8. i 9. juna.

Danas prvog dana završnice u Goraždu, Čelik Junior koji se plasirao kao prvak Omladinske lige-Sjever, ostvario je sve pobjede u svojoj grupi.

Svoj put započeli su sa utakmicom protiv RK “Izviđač” Ljubuški, jednom od najjačih omladinskih škola, ali i seniorskih klubova u Bosni i Hercegovini. Nakon prvog poluvremena zenička ekipa je imala prednost od tri gola (15:12). Do kraja susreta prednost je rasla, i utakmica je završena 35:23.

U drugoj utakmici dana ekipa Čelik Juniora igrala je protiv domaćina, ekipe MRK Goražde, a nakon teške utakmice na kraju su slavili 26:21.

U posljednjoj utakmici dana ekipa iz Zenice je igrala sa HRK Međugorje i u toj utakmici je Čelik Junior slavio, a konačni rezultat je bio 28:24.

Sutra su na rasporedu polufinale i utakmice za plasman, a iz ŠR Čelik Junior se nadaju da će ova generacija kluba doći u borbu za titulu prvaka BiH.

Prvi polufinalni susret se igra u 10h, a Čelik Junior će igrati sa pobjednikom susreta RK Kozara i HRK Zrinjski.

REZULTATI:

ŠR Čelik Junior 35:23 RK Izviđač Ljubiški (15:12).

MRK Goražde 21:26 ŠR Čelik Junior (10:13).

ŠR Čelik Junior 28:24 HRK Međugorje (14:9)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno