Kultura

Mladi pisci ZDK: projekat od izuzetnog značaja za obrazovanje mladih, jezik i književnost, te razvijanje čitalačke svijesti kod osnovaca

Predstavnici Udruženja za kulturu Kontrast i nagrađeni učenici čiji su radovi uvršteni u prvu zbirku literarnih radova Mladi pisci Zeničko-dobojskog kantona jučer su bili na prijemu kod ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahije Kozlića. Ovom prilikom predstavljen je projekat Mladi pisci ZDK, te njegov budući razvoj.

Ministar Kozlić je ovom prilikom čestitao učenicima Almedini Čelenki, Harisu Telaloviću i Zejni Bakunić čiji su pisani radovi uvršteni u prvu zbirku Mladi pisci ZDK i ocijenjeni najboljima, a Udruženju za kulturu Kontrast je zahvalio na provođenju ovog projekta naglasivši da je projekat od izuzetnog značaja za obrazovanje mladih, jezik i književnost, te razvijanje čitalačke svijesti kod osnovaca.

Predsjednica Udruženje za kulturu Kontrast Umihana Krličević Omerović kazala je da je cilj Udruženja da ovaj projekat ne završi sa prvom zbirkom koja je nedavno izdata, već da će Udruženje raditi na tome da svake godine novim generacijama pruži priliku da njihovi radovi budu objavljeni u jednoj ovakvoj zbirci. Trenutno nam je cilj da ova zbirka dođe do školskih biblioteka i na taj način do što većeg broja učenika, kazala je Krličević Omerović.

Projekat Mladi pisci ZDK finansira Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Grad Visoko, Skula programs d.o.o. i mnogobrojna fizička lica koja su podržala projekat putem kampanje Mladi pisci ZDK.

Umihana Krličević Omerović, predsjednica Udruženja za kulturu Kontrast

 

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem