Zenica

Mladi otvaraju društveni centar u Orahovici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mladi otvaraju društveni centar u Orahovici – U mjesnoj zajednici (MZ) Orahovica (Zenica), uskoro će biti otvoren društveni centar, koji će svim mještanima, a posebno mladima, pružiti brojne nove multimedijalne edukativne, zabavne i rekreativne sadržaje. Centar se nalazi u prostorijama društvenog doma, koje su nedavno obnovljene u okviru projekta koji finansira USAID, a realizuje Međunarodna organizacija za migracije (IOM), u saradnji sa Savjetom MZ Orahovica.

„Na posljednjim izborima za Savjet mjesne zajednice izabrani su mladi ljudi koji su, svjesni kapaciteta Orahovice, odlučili mijenjati stvari na bolje unutar ove ruralne zajednice. Prvi korak bio je političko angažiranje, a zatim smo, nakon konstituiranja Savjeta krenuli s detektiranjem nedostataka u Orahovici, te potom i implementacijom projekta obnove društvenog doma i otvaranja društvenog centra,“ rekao je Samir Purić, predsjednik MZ Orahovica.

U Orahovici živi 3.000 stanovnika, od kojih je više od 700 mladih, koji nemaju sadržaje koji će ih okupljati i zadržavati u ovoj mjesnoj zajednici. To je problem kojeg su prepoznali mladi, koji su nedavno izabrani u Savjet MZ, a koji će nastojati riješiti renoviranjem društvenog centra i pokretanjem novih aktivnosti koje će privući i mlade i stare. U društvenom centru bit će organizovani kursevi engleskog i njemačkog jezika, pružena podrška pri zapošljavanju, pomoć pri odabiru srednje škole i brojne druge aktivnosti. Te aktivnosti će biti dostupne svima, a posebna pažnja bit će posvećena angažmanu i edukaciji mladih, te radu na osnaživanje i poticanju žena na uključivanje u društveni život.

Projekat je započeo renoviranjem društvenog doma, a nakon obnove i opremanja prostorija, do kraja mjeseca juna, bit će otvoren i društveni centar, u kojem će svi mještani Orahovice, imati priliku da se uključe u brojne nove edukativne, rekreativne i zabavne aktivnosti.

 

 

 

 

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno