Politika

Mladi Naše stranke u Zenici aktivno obilježili Evropski dan parkova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mladi Naše stranke u Zenici aktivno obilježili Evropski dan parkova- Forum mladih Naše stranke Zenica je u ponedjeljak, 24. 5. 2021., povodom Evropskog dana parkova, organizovao akciju pod nazivom Evropsko pospremanje Zenice. U sklopu akcije je očišćena zelena površina Kamberovića polja i Bulevara Kulina bana, a na mjestima gdje nedostaju kante za smeće postavljene su vrećice za otpatke.

“Ovom akcijom Naši mladi žele skrenuti pažnju na nedostatak kanti za smeće u gradu te podignuti kolektivnu svijest o važnosti čiste okoline, posebno one gdje djeca i mladi provode najviše vremena. Ovo je jedna u nizu akcija planiranih u tekućoj godini gdje će mladi nastojati podignuti svijest lokalnog stanovništva i potaknuti pozitivne promjene u gradu. Prvenstveno želimo skrenuti pažnju nadležnih organa, koja bi direktno utjecala na rješavanje konkretnih problema“, naglasila je Medina Juhić, predsjednica Foruma mladih Naše stranke Zenica.

Evropski dan parkova proglasila je Federacija EUROPARC s ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj zelenih površina. Ovaj datum je izabran kao sjećanje na proglašenje prvih evropskih nacionalnih parkova – devet nacionalnih parkova u Švedskoj, 24. maja 1909. godine.

Odjel za press Forum mladih Naše stranke Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno