Ostali sportovi

Mladi bh.atletičari u Turskoj i Srbiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mladi bh.atletičari u Turskoj i Srbiji – Balkanska prvenstva za juniore/ke i mlađe juniore/ke – Nakon Balkanskog prvenstva za seniore/ke u Rumuniji, na red su došla balkanska takmičenja za juniore i juniorke u turskom Boluu i za mlađe juniore i juniorke u srbijanskom Kragujevcu.

U Tursku otputovalo je sedam takmičara na čelu sa trenerom i bivšim selektorom muške Atletske reprezentacije BiH, Nebojšom Matijevićem.

Na spisku su: Kanita Bilić (100m,200m), Ivana Macanović (200m,400m), Jelena Gajić (800m, 1500m), Stefan Ćuković (800m, 1500m), Ervin Rahmanović (110 m prepone), Emir Čamdžić (kugla), Aleksandar Šešić (koplje).

U Kragujevac je otputovao mnogo veći broj takmičara, ali i članova stručnog štaba. Na čelu tima je selektor ženske Atletske reprezentacije BiH, Dragomir Čabrilo, a članovi stručnog štaba su: Vrcić Mensur, Mujić Jasmin, Gušić Edis, Radinović Zoran i Ubiparip Miro.

Spisak atletskih reprezentativaca i reprezentativki: Vuk Prodan (100m), Eldin Boja (400m), Dautović Eldar i Bojan Gajić (800m), Mirko Cvijić (1500m), Nikola Petrović (3000m), Igor Mandić (110 m prepone), Belmin Mrkanović (2000 m stipl), Maid Redžić (vis), Stefan Stanković i Ismar Pašanbegović (dalj), Mirza Kasumović (troskok), Nermin Štitkovac (kugla i disk), Kosta Ivičić i Ernad Kotorić (koplje), Ajla Reizbegović (100m,400m), Milica Bošnjak (100m), Katarina Lemez (800m), Mubina Hasanbašić (1500m), Monika Tončević (3000m), Ivana Prga (100m prepone), Sara Lučić (vis i dalj), Đana Buljugić (troskok), Mediha Salkić (kugla i disk), Mirna Ibrišimović (kugla), Milica Jović (koplje).

Prema izjavama selektora i trenera, svi atletičari se nalaze u dobroj formi, a u dosadašnjem dijelu sezone nekoliko puta su popravljali svoje lične rezultate, a pojedini su ostvarili norme za predstojeća velika takmičenja omladinskih kategorija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno