Ostali sportovi

Mlade nade Ragbi kluba Čelik na turniru u Sinju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mlade nade Ragbi kluba Čelik učestvovali na turniru u Sinju- U subotu 23. marta u Sinju održan je Prvi turnir mini ragbija otvorenog prvenstva Dalmacije.

U kategoriji do osam godina Ragbi klub Čelik upisao je tri pobjede protiv RK Nada, mješovite ekipe Barbarians, Dubrovnik, Makarska i Herceg i protiv domaćina Sinja.

Konačni poredak: 1.RK Čelik 2. Barbarians- Dubrovnik, Makarska R. i Herceg 3. RK Nada 4.RK Sinj

U kategoriji do 12 godina Nada i Čelik su bile izjednačene ekipe su ostvarile sve pobjede, a u međusobnom susretu koji je bio veoma interesantan i zanimljiv igrali su neriješeno 3:3, tako da je o pobjedniku turnira odlučivala sveukupna razlika u zgoditcima koja je bila ista. Tako su Nada i Čelik podijelili prvo mjesto.

Konačni poredak: 1.RK Čelik i RK Nada 3.RK Sinj 4.RK Makarska Rivijera 5. RK Dubrovnik.

“Rezultat dobre igre naših mladih ragbijaških nada je predan trud i rad, a ono što je najvažnije uživanje u ovom sjajnom kolektivnom sportu. Naši mladići nastavljaju svoje takmičenje već idući vikend kada selekcija U16 putuje u Italiju na pozivni turnir, seniori dočekuju selekciju Olimpije a selekcija U12 bi trebala nastupitu u prvenstvu Srbije. Pred nama je izuzetno značajan ragbi vikend. Također napominjemo da je naša mlada ekipa nastupila u novim dresovima brendirane kompanije Macron čiji dresovi krase veliki broj klubova iz Svjetske ragbi porodice.” naveli su iz Ragbi kluba Čelik.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno