Ljudi

Mlade nade: Amina Smaka iz OKK Zenica, MVP pionirskog prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mlade nade: Amina Smaka iz OKK Zenica, MVP pionirskog prvenstva- Ovogodišnja Ženska omladinska liga BiH ponudila nam je veliki broj mladih talenata koji su nas uvjerili da za budućnost ženske košarke u BiH ne trebamo brinuti. Rad s mladima temelj je bilo kojeg sporta, pa tako i košarke.

Odličnu sezonu u kategoriji pionirki pružila je mlada košarkašica iz Zenice, Amina Smaka, čija je karijera tek na početku. Sezonu je završila na najbolji mogući način, sa svojom ekipom “Okk Zenica” je osvojila prvo mjesto, a uz to se okitila krunom MVP-a lige.

Obavili smo reportažu sa Aminom, kako bi proširili glas o novoj mladoj nadi iz Zenice:

“Ja sam Amina Smaka i rođena sam 09.07.2007. u Novoj Biloj. 2017. godine preselila sam se iz jednog malog sela u Zenicu. Sa košarkom sam se prvi put susrela u školi. Vremenom sam zavoljela taj sport i odlučila da nastavim sa radom. Zahvaljujući mom treneru, Behudinu Bajgoriću, ostvarivala sam sve bolje rezultate, naravno uz maksimalan trud i zalaganje. U nekim trenucima sam pomislila da je sav trud uzalud, ali kad smo se našli na prvom mjestu final four-a dobila sam motivaciju da nastavim.”

Nakon prvog velikog košarkaškog uspjeha, mlada košarkašica nije krila svoje uzbuđenje:

“I taj dan mi se desilo nešto neočekivano. Postala sam MVP BiH ŽOL-a. Taj osjećaj kad saznamo da smo postali ono o čemu smo mogli samo sanjati, tek tad počnemo shvatati ozbiljno ono što radimo. Sada imam još veće ciljeve! Kroz par godina želim da uđem u reprezentaciju i ostvarim što bolje rezultate u svojoj karijeri. Želim da budem ponos svog trenera i porodice…”

U ŽOL-u smo imali tri ekipe koje dolaze iz Zenice, što nam govori da tamo vrijedno radi i trenira veliki broj mladih talenata. Iskreno nas raduje što se naša država može pohvaliti velikim brojem mladih ambicioznih košarkašica.

Autor: wbasket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno